Programma Van Huis Uit 5 sept – 30 okt

foto’s : Menno Bakker
 
    
Wethouder Cees van Eijk opent de tentoonstelling

Programma Van Huis Uit 5 sept t/m 30 oktober

5 september 18.00 – 20.00: Opening Van Huis Uit
Wethouder Cees van Eijk opent de tentoonstelling in aanwezigheid van Michael McMillan. DJ Nadia zorgt voor dansbare tunes en Arabic flavour.

22 september 17.00 – 22.00: Bijzondere maaltijd ‘grensgevallen’
Het ASKV Steunpunt Vluchtelingen organiseert een bijzondere maaltijd met grensgevallen, politici, medewerkers van vluchtelingenorganisaties in Utrecht. Aansluitend een performance en een debat. De maaltijd is een onderdeel van de ‘Buscampagne: Pardon voor Grensgevallen’ die van 22 t/m 25 september door het land reist. Grensgevallen zijn mensen die vanwege onderbroken verblijf geen pardonstatus hebben gekregen. Zie ook http://www.grensgevallen.com/

 
Kunstenaar Michael McMillan

11 oktober 11.00 – 17.00: VER-MAAK
Kom langs met spullen die toe zijn aan een nieuw jasje en laat ze GRATIS door getalenteerde buurtbewoners en kunstenaars VER-MAKEN. Een leeg fotolijstje krijg je terug met een kunstwerkje en je functionele rollator wordt opeens een feestbeest op wielen. zie ook: www.ver-maak.nl

23 oktober 19.00 – 23.00: ZAP-U: ‘Kunst als bindmiddel’ en de Burenwinkel
ZAP-U is een multidisciplinair podium waar kunstenaars en ontwerpers in 5 minuten hun werk onder de aandacht brengen. Invalshoek voor deze avond is ‘Kunst als bindmiddel’ – kan kunst een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in een buurt of is dit een illusie?
Deelnemers aan deze ZAP-U zijn: de Burenwinkel, isme, Stichting Z25.org, Rahim Biglari en Karim Eharruyen, Henrik van Leeuwen en Stut Theater.
Inleiding door: Margreet Bouwman en Eugène van Erven, Community Art Lab (Vrede van Utrecht). Presentatie: Jellie Brouwer.
Concept en organisatie: Centrum Beeldende Kunst Utrecht. Toegang: € 7,-
zie ook: www.cbk-utrecht.nl

De Burenwinkel is een rijdende winkel, gevuld met producten speciaal ontworpen voor allerhande burensituaties, van een burenmat tot burenkoekjes én het burenbiertje. De producten zijn ontworpen door ontwerpers, kunstenaars en andere buren. Het CBKU heeft samen met de Burenwinkel / Kosmopolis een Masterclass Burenproducten georganiseerd met bewonersgroepen uit multiculturele wijken om tot burenproducten te komen die een interculturele taal spreken. De resultaten van deze Masterclass worden op deze avond gepresenteerd en zullen nog te zien zijn t/m 30 oktober. De Burenwinkel staat deze avond naast de Stefanus en is open voor publiek.

28 oktober 19.00 – 23.00: Let’s Make Love
Vanavond staat liefde uit gemengde koppels centraal: de voor(oor)delen, de nadelen, verwachtingen en mooie verhalen. “Wij nemen waar dat er veel relaties tussen verschillende culturen worden aangegaan en dat die het vaak prima doen.” Gespreksleider: Frenk van der Linden. Zie ook: http://www.letsmakelove.nl/

30 oktober 17.30 – 21.00: afsluiting Van Huis Uit
Van Huis Uit wordt feestelijk afgesloten met een divers programma waarbij maker en bedenker Michael McMillan en wethouder Rinda den Besten aanwezig zullen zijn.

Roots & Borders met de theatervoorstelling MoerStaal
Roots & Borders, onder artistieke leiding van Sevil Aydin, heeft zich laten inspireren door de persoonlijke verhalen van de Demka-migranten. Resultaat is de spannende multidisciplinaire productie MoerStaal. Voor de voorstelling werkt Sevil samen met het Utrechtse hiphopcollectief Habek, dat zich inzet om hiphop op een hoger plan te tillen. Op theatrale en muzikale wijze vertellen de drie jonge Habek-rappers Jay, Polski en Hazjir, in ‘urban monologen’ een verhaal over de bijzondere Demka-periode. De jongens verplaatsten zich in de wereld van de migranten en doen hun persoonlijke verhalen herleven. De doorgewinterde MC Pax en MC PerC van Habek en DJ Bink begeleiden hen hierbij.

Raj Mohan samen met bewoners uit Overvecht
Drie Nederlanders uit een andere cultuur die wonen in Overvecht geven aan het publiek een kijkje in de eigen cultuur aan de hand van een persoonlijk verhaal. De verteller/vertelster wordt muzikaal begeleid en er wordt een gedicht voorgedragen of gezongen uit die cultuur.
Raj Mohan: voordracht en zang; Lourens van Haaften: gitaar en geluidsdecor

Presentaties van:
De 6 genomineerde kijkdozen van de kijkdozen-wedstrijd ‘Droomkamer in Overvecht’
De producten van de Masterclass Burenproducten van het CBKU
De VER-MAAK-TE spullen

Ook staat de mobiele tent van El HEMA naast de Stefanus. De Arabische versie van het oer-Nederlandse warenhuis HEMA, ontwikkeld door de Amsterdamse culturele instelling Mediamatic, is een tentoonstelling/winkel van leuke verrassende en soms provocerende ontwerpen.

Kijkdozen-wedstrijd Bibliotheek Overvecht
‘Droomkamer in Overvecht’ is een kijkdoos-wedstrijd voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs, georganiseerd door Bibliotheek Overvecht. Vanaf 3 september kunnen kinderen bij de bibliotheek een kijkdoos + instructie ophalen. De dozen moeten uiterlijk 20 september ingeleverd worden waarop een deskundige jury, met o.a. Michael McMillan, een keuze maakt en 6 kijkdozen zal nomineren. Deze 6 dozen worden in oktober tentoongesteld in de bibliotheek en mogen alle bewoners in Overvecht een stem uitbrengen op de mooiste kamer in Overvecht. Op 29 november, tijdens de opening van de Cultuurspot in bibliotheek Overvecht, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Tentoonstelling ‘De Herinnering’
Tijdens Van Huis Uit gaat in Bibliotheek Overvecht de tentoonstelling ‘De Herinnering’ in reprise: 15 portretten gemaakt door fotograag Onno Nugteren. Hij fotografeerde Marokkaanse Utrechters met een speciaal voorwerp dat hun herinnering aan Marokko symboliseert in de hand. De tentoonstelling was in 2005 te zien bij Kunstuitleen Utrecht.

Cultuurhuis Stefanus
Amazonedreef 40
3563 CB Utrecht

Openingstijden Van Huis Uit:
– woensdagmiddag 10, 17, 24 september en 1 oktober van 14.00 – 17.00 uur
– op alle andere dagen: neem contact op met Kosmopolis Utrecht: 030-239 38 92 / info@kosmopolisutrecht.nl

Toegang gratis
Klik hier voor het programmaboekje
Ucee station heeft opnames gemaakt tijdens de opening en een interview met Michael McMillan. klik hier om het filmpje te zien: http://www.uceeutrecht.nl/artikel.php?item=679

Bereikbaarheid met openbaar vervoer:
Vanaf station Utrecht Centraal, GVU bus 6, halte Amazonedreef, de bus stopt voor de deur.
Vanaf station Overvecht GVU bus 30 (richting ziekenhuis Overvecht), halte Kaap Hoorndreef, uitstappen en met de weg mee lopen, rechts Amazonedreef inslaan, na 200 meter staat rechts de Stefanus.

Bereikbaarheid met auto:
Routes zijn te vinden via www.routenet.nl of via www.anwb.nl
Er is (beperkt) gratis parkeergelegenheid

ZIMIHC huis voor amateurkunst
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht
030 – 272 34 55
http://www.zimihc.nl/

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress