Terug naar Over ons

Doelstellingen

Kosmopolis Utrecht is een multimediaal platform voor kunst en cultuur dat zich richt op het ontwikkelen en versterken van interculturele verbindingen in wijk, stad, land.

Vanaf 24 november 2006 t/m 31 januari 2013 werden we structureel gesubsidieerd door de gemeente Utrecht en de landelijke overheid /Fonds voor Cultuurparticipatie en kregen we op projectbasis ondersteuning van diverse andere fondsen, sponsoren,  bedrijven en individuen.

We werkten nauw samen met onze zusterorganisaties Kosmopolis Den Haag en Kosmopolis Rotterdam en tot 2009 met Kosmopolis NL. Daarnaast werkten we samen met ruim 300 partners (particulier en organisaties), bereikten we tienduizenden mensen en creëerden we tientallen mooie producten/ervaringen.

Dit zijn onze uitgangspunten:

  • We herkennen dat de Nederlandse maatschappij multicultureler is dan ooit terwijl het woord als beleidsterm en politiek agendapunt geheel uit de mode is.
  • Concepten zoals intersectionaliteit, super/diversiteit, interculturaliteit en postkoloniaal/dekoloniaal denken, zijn voor ons bruikbare en herkenbare begrippen die we proberen tastbaar te maken in ons werk.
  • We werken volgens het principe van cocreatie: door samen te werken en creëren met diverse partners maken we de som sterker dan de delen.
  • We ontwikkelen (concept, research) en (co)produceren nieuwe producties. Af en toe programmeren we ook bestaande producties en voegen daar een nieuwe dimensie aan toe (een nieuwe stedelijke context, een nieuwe doelgroep, de tijdsfactor).
  • We maken en programmeren culturele producties/evenementen (festival, theatervoorstelling, dansvoorstelling), talkshows, symposia, kunst exposities, digitale wandelroutes, en koppelen dit, waar mogelijk, met educatieve activiteiten.

We hebben in 2013 besloten om door te gaan als multimediaal platform. We constateren dat ons werk nog niet klaar is. Onze uitgangspunten blijven overeind. Omdat wij op dit moment geheel met eigen middelen werken is onze output daarop aangepast.

Mocht je interesse hebben in ons werk: stuur ons een berichtje of abonneer je gratis op ons Kosmo030 E-zine, onze digitale nieuwsbrief.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress