Artist talk met Roy Villevoye in CBKZO

Madonna

Madonna

Op 30 november vindt in het Centrum Beeldende Kunst Zuid Oost (CBKZO) een artist talk plaats met beeldend kunstenaar Roy Villevoye.
Voor Villevoye is Papua, en met name het Asmat-gebied en haar bevolking, een bron van inspiratie voor zijn werk. Sinds 1992 bezoekt hij regelmatig het gebied en heeft hij vriendschappen en samenwerkingsverbanden ontwikkeld met diverse Papoea’s. Hij wordt geïnterviewd over zijn passie en zijn kunstenaarschap door Anke Bangma, conservator hedendaagse kunst bij het Tropenmuseum. Dit museum kocht onlangs nog het werk Madonna (after Omomá and Céline) aan van Villevoye.

Naast de artist talk is er (video)werk te zien van Villevoye en laten we uit familie archieven unieke super8 filmpjes zien uit de jaren ‘50 en ’60, gemaakt in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea (Nederlands’ laatste kolonie in de oost).

Aniata design is aanwezig met sieraden, geïnspireerd op de Pacifc (o.a. Papua).

De artist talk is onderdeel van cultureel event Papua’s Got Talent II (zie elders op deze site) en is een co-productie van Kosmopolis Utrecht en CBKZO (met dank aan het Bijlmer Parktheater).

Artist talk @ CBKZO

Zaterdag 30 november 2013
Tijd:15-17 uur, artist talk 15.30-16.30 uur
Toegang: gratis
Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuid Oost, Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam
Reserveren (optioneel) via info@kosmopolisutrecht.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress