Womenspeak!7 | 24 nov vrouwelijke migranten aan de top

Eén van deze vrouwen is de Bulgaarse Hristina, ze studeerde landbouweconomie in Bulgarije en is een getalenteerd fotografe. Ze werkt als schoonmaakster in Nederland bij filmmaker Suzanne Raes. Zij maakte de documentaire De huizen van Hristina over haar schoonmaakster. Deze film geeft een indringend beeld over het leven van een illegale vrouw in Nederland en was genomineerd voor een Gouden Kalf in 2008.

Maar hoe zit dat nou met die migrantenvrouwen? Werken ze écht allemaal als schoonmaakster of is dit een vertekend beeld? Wat is de economische en maatschappelijke bijdrage van deze vrouwen aan de samenleving? Of creëren ze juist een probleem door als hoogopgeleide, creatieve en krachtige vrouw te vertrekken uit hun eigen land? Wat kan Nederland doen om van migratie een win-win situatie te maken voor Nederland én het herkomstland? Hoe kunnen we voorkomen dat kennis verloren gaat?

Met o.a.: Hristina Tasheva, hoofdrolspeler in de documentaire; Suzanne Raes, documentairemaker; Liesbeth van Welie, directeur Kennis Ministerie OCW; Henna Pijper-Gardeslen, zakenvrouw, runt haar eigen adviesbureau en bestuurslid PaFemme, een stichting ter bevordering van de participatie van zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen; Marlou Schrover, historica, gespecialiseerd in gender en migratie.
Voorzitter: Kirsten van den Hul.
Met muziek van DJ Nadia en stand up comedy door Soula Notos.

datum: 24 november
tijd: 19.00 uur vertoning van de documentaire De huizen van Hristina van Suzanne Raes.
20.00 – 21.30 uur debat
locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht
entree: gratis
reserveren: 030 – 2332430 of womenspeak@tumultdebat.nl 
www.womenspeak.nl

Klik hier voor de flyer

WomenSpeak! is een project van Basis voor Actuele Kunst (Utrecht), Het Graduate Gender Programme en het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht, Kosmopolis Utrecht en TUMULT.
Partners: Women Inc en Lover.
Mede mogelijk gemaakt door Mama Cash, het Oranjefonds en NCDO

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress