De Multi Culti Story | 12 november

Aansluitend vindt een talkshow plaats tussen jeugd en politiek, met als host Tanja Jadnanansing, eindredacteur van NOS-headlines. Wethouder van Cultuur Cees van Eijk zal ook aanwezig zijn.

De Multi Culti Story is een zogenaamde ‘samenspelfilm’ die is bedoeld om integratie, tolerantie en emancipatie te bevorderen. Met een jonge crew, net twee jaar afgestudeerd van de filmacademie, en vele enthousiaste vrijwilligers lukte het om de film te laten groeien en boven zich zelf uit te laten stijgen.
De filmmusical van Joost Ranzijn gaat over twee meidenbendes, de racistische Whites en de radicale Multies, die elkaar met zang en dans bestrijden en de straten van Utrecht terroriseren. Als Jenny verliefd wordt op Mohammed lijkt een sprookje uit te komen, maar door het liefdesverhaal loopt de bendeoorlog noodlottig uit de hand.

De film behandelt op een originele en vooral energieke manier discriminatie, islamfobie en racisme en sluit goed aan bij het actuele maatschappelijk debat. We verwachten dat de film politiek en publicitair spraakmakend zal zijn. Ondertussen is de film vermakelijk met zang en dans, met jong allochtoon en autochtoon talent; prachtige zangeressen en speelsters.

Programma en tijden:
18:00                      Muzikale inloop met welkomstdrankje en hapje
19:00 – 20:30         Filmvertoning
20:30 – 20:45         Muziek en drankje
20:45 – 21:45         Talkshow met Wethouder Cees van Eijk, vertegenwoordigers van de wijk, de scholen, buurtvaders, etc. Ook de regisseur en de “allochtone en autochtone”  cast van de film beantwoorden vragen uit het publiek
21:45  – 22:30          Muziek en drankje

Adres Cultuurhuis Stefanus:
Amazonedreef 40, Utrecht-Overvecht
Reserveren via: stefanus@zimihc.nl

De Multi Culti Story is een film van Joost Ranzijn / Zig Zag film in coproductie met ZIMIHC huis voor amateurkunst en Vrede van Utrecht.
De film is tot stand gekomen met financiering van Gemeente en Provincie Utrecht, Stichting DOEN, Kunstenaars & Co, K.F. Hein Fonds, Stichting Thuiskopie Fonds en een bijdrage van de Europese Unie.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress