Mystic Festival

In de eerste decennia van de 20e eeuw veroverden twee mystieke verkondigers uit het Oosten het hart van Westerse wereld. Het waren Hazrat Inayat Khan (1882-1927) en George Gurdjieff (1872-1949). Hun boodschap en hun werkwijze trokken veelal jonge, hoogopgeleide seculaire westerlingen aan. Mannen en vrouwen die de religieuze en kerkelijke dogma’s beu waren en in de theologische schisma’s geen troost konden vinden, op zoek naar een diepere ervaring van het spirituele leven.

Geïnspireerd door soefisme en de aanverwante Oosterse mystiek smeedden de meesters een eigen leer. Om ‘het energieke Westen en de wijze Oriënt’ innerlijk te verzoenen en verenigen, zodat een nog krachtiger mystieke symbiose en spirituele alchemie zou ontstaan.
De Oosterlingen Inayat Khan en Gurdjieff en hun Westerse leerlingen en opvolgers staan voor de kosmopolitische kracht en het karakter van de mystieke tradities. Mystic Festival 2008 is een eerbetoon aan deze ultieme bruggenbouwers tussen het Oosten en het Westen.

Deze tweede editie van Mystic Festival biedt samenzang en muziek, storytelling, poëzierecitatie. Dansrituelen uit het werk van Gurdijff en Inayat Khan, te zien en te horen en te leren en ondervinden. Van opzwepende qawalli-muziek tot de oerklanken van didgeridoo. Met artiesten uit alle windstreken: van hartje Manhattan New York tot aan het Elzasgebergte, van Utrecht tot Esfahan. Met een Irakees-Duitse soefi-sjeik en een wereldwijd gevierde Frans-Moldavisch duo, meesters in de mysterieuze Gurdjieff-movements. Met soefi-food en vooral met veel gastvrijheid en warmte.

Datum: 7 december
Locatie: Stefanus, Amazonedreef 40, Utrecht

www.mysticfestival.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress