Utrecht Uitfeest | 13 sept

Domplein Podium: Oceanikz – 13.00-13.30u
Onlangs nog te zien in de Melkweg, nu op het podium van het Domplein: de 8-koppige band Oceanikz. De band is in 2007 opgericht en bestaat uit een mix van Molukse en Papua jongeren die samen aanstekelijke nummers uit Maluku, Papua en de South Pacific laten horen.

Bezetting:
Drums:
Ambonwhena Aratuaman
Bass: Selene Ashadi
Guitar: Kevin Ashadi
Percussion: Romano Pattipeilohy
Vocals: Selwyn Matrutty, Bianca Boeleoerdity,
Andy Korwa 

Kijk op www.youtube.com/watch?v=peZZVWR0ERI voor een voorproefje! 

Dit optreden vindt plaats in het kader van het project Linken Leggen Lombok, dat de verhalen achter de straatnamen van de Indische wijk Lombok tot leven brengt. Zie ook: http://www.linkenleggenlombok.nl/

Domkerk: Verborgen Stem – 16.00-16.30u
Een preview van De Verborgen Stem in Zuilen en Overvecht!
De verborgen Stem wordt geleid door Raj Mohan, een belangrijk musicus en culturele speler in het Utrechtse veld. Het is een muzikale reeks met zang, verhalen en recepten in Lombok, Zuilen, en Overvecht. Met de editie in Lombok net achter de rug, kunt u luisteren naar the best of lombok en koren die mee doen in de aanstaande edities. Luister of zing mee met het Soefi, Krontjong en Djintankoor uit Lombok.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Vrede van Utrecht/Kunst in mijn Buurt. Zie ook: http://www.kunstinmijnbuurt.nl

Domplein: De verloren identiteit – doorlopend
Fotografe Bodil Anaïs heeft voor het project Linken Leggen Lombok in Nederland wonende Papua’s gefotografeerd. Papua is nu een provincie van Indonesië, tot de jaren zestig was het Nieuw Guinea. Na de overname door Indonesië zijn zo’n 500 politiek betrokken Papua’s in Nederland terecht gekomen. Bodil Anaïs wil met haar fotoproject de Papua’s een gezicht geven.
De portretten zijn als foto’s op doek achter de ramen bij bewoners en ondernemers in de Laan van Nieuw Guinea in de Utrechtse wijk Lombok opgehangen. Speciaal voor het UITfeest te zien als installatie op het Domplein!

Kijk ook op http://www.bodilanais.com/ en http://www.linkenleggenlombok.nl/

 
foto: Bodil Anaïs

voor meer informatie over het Uitfeest: www.uitfeest.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress