Films in Wijken | 4, 12 en 13 sept

Overvecht
Op 4 september vindt de aftrap plaats in Park de Watertoren in Overvecht. Om 21.00 uur begint daar het voorprogramma met de korte film MISSIEP0016, voorafgegaan door verhalenverteller Rahim Biglari en Karim Eharruyen. Vervolgens wordt de misdaadkomedie TAARTMAN van Annemarie de Mond vertoond.

Rahim Biglari en Karim Eharruyen
Verhalenverteller Rahim Biglari wordt muzikaal begeleid door ud-speler Karim Eharruyen. Onder het genot van thee, koekjes en lekkernijen van bakkerij Hilal kunt u luisteren naar het verhaal over het nuttigen van eten en zoetigheden tijdens de Ramadan.
Rahim Biglari vertelt verhalen uit het verre Oosten en van bekende schrijvers uit het Westen, met een moraal die toepasbaar is in het heden. Zijn rijke achtergrond uit de Oosterse en Westerse mystiek, filosofie, psychologie en literatuur vormt hij om tot boeiende en inspirerende verhalen voor elk publiek. 
Karim Eharruyen, geboren in Ksar el Kabir in Marokko, bespeelt de ud, een kruising tussen een Oosterse en Westerse luit. Net als zijn instrument zijn zijn composities, inspiratie en creativiteit gebaseerd op verbindingen tussen het oosten en het westen.

MISSIEP0016 – Anna van der Heide

In haar videodagboek vertelt de 14-jarige Rosan over luchtige, alledaagse zaken. Maar al snel blijkt haar webcamregistratie de enige manier om haar diepere emoties te uiten.

TAARTMAN – Annemarie van de Mond

Taartman is een bizarre misdaadkomedie die zich afspeelt rond de banketbakkerij van meester-banketbakker Ben van Bommel. Als Ben zijn zaak dreigt te verliezen krijgt hij van een goede vriend het aanbod om eenmalig tien kilo coke af te leveren. Ben zal door alle bizarre gebeurtenissen de man zijn die hij nooit heeft durven zijn. Zal hiermee zijn banketbakkerij gered worden?

Cast
: Ilias Ojja, Jaap Spijkers, Dajo Hogeweg, Eva van der Gucht en Marcel Musters.

Klik hier voor de trailer van Taartman

datum: 4 september
tijd: 21.00 – 23.00 uur
locatie: Park de Watertoren, Overvecht

Leidsche Rijn
Op zaterdag 12 september is Films in Wijken een onderdeel van het Uitfeest Leidsche Rijn. In het Leidsche Rijn Park kun je genieten van Eddy Terstalls satirische komedie VOX POPULI. Ton Kas won met zijn bijdrage in deze film een Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol.

VOX POPULI – Eddy Terstall
Jos is een doorgewinterde politicus met een midlifecrisis, van een bijzonder politiek correcte partij die er slecht voor staat. Als zijn dochter Zoë een nieuwe relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie. Hij gebruikt deze opvattingen als basis voor zijn campagne waardoor zijn populariteit naar ongekende hoogten stijgt. Als Jos niet meer weet waar volks ophoudt en rechts begint, dreigt het einde zowel privé als politiek aardig zoek te raken.
Cast: Johnny de Mol, Tara Elders, Tom Jansen, Esmarel Gasman, Ton Kas.

datum: 12 september
tijd: 21.30 – 22.50 uur
locatie: Leidsche Rijn Park, Leidsche Rijn

Klik hier voor de trailer van Vox Populi

foto: Spaghetti Film, fotografie Dinand van der Wal

Centrum
Het Utrecht Uitfeest presenteert i.s.m. het Nederlands Film Festival de Drijf In – Openluchtbioscoop bij de Weerdsluis. Dit jaar kan iedereen vanuit zijn of haar bootje en vanaf de kade genieten van de film DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK.

DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK – Alex van Warmerdam

Aan de rand van de duinen staat een eenvoudig landhuis. Emma Blank, de zieke vrouw des huizes, wacht op haar dood. Het ene moment wordt ze onwel, maar een volgend moment staat ze weer stevig op haar benen. Emma Blank eist veel van haar personeel en ontpopt zicht tot een ijzige dictator wier wensen steeds absurder worden. Tot de dag dat het personeel zich tegen haar keert.
Cast: Alex van Warmerdam, Eva van de Wijdeven, Annet Malherbe, Marlies Heuer, Gijs Naber.

Klik hier voor de trailer van de laatste dagen van Emma Blank

datum: 13 september
tijd: 21.30 – 23.00 uur
locatie: Weerdsluis, centrum Utrecht

Films in wijken is een samenwerking van het Nederlands Film Festival, Gemeente Utrecht, Kosmopolis Utrecht, ZIMIHC, Rabobank Utrecht, NL30, Cultuur 19, Beyond en Utrecht Uitfeest.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september t/m 2 oktober. Kijk voor meer informatie op www.filmfestival.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress