PEPTalks op de Parade in Utrecht | 15 t/m 19 juli

Hoe kun je bergen verzetten?
Hoe krijg je een massa in beweging?
Waar haal je de kracht vandaan om iets te veranderen, het verschil te maken?

PEPTalks is een oase van rust in de drukte van de kolkende Parade. Vrouwen uit alle lagen van de bevolking vertellen hoe ze het initiatief hebben genomen om iets te veranderen in de samenleving. Ondersteund door een zestienkoppig vrouwenkoor vertellen ze hun inspirerende verhaal. Verhalen die uitnodigen om zelf al zingend de wereld in te trekken en de boel eens liefdevol op te schudden.

Het concept is geïnspireerd op het fenomeen TED (www.ted.com). Op de site van TED zijn filmpjes te zien van mensen die hun verhaal vertellen over hoe zij de wereld willen veranderen.

Naast Nancy Jouwe zijn de volgende spreeksters te zien in de voorstelling in Utrecht:

Margreet Melman
Initiatiefneemster van Fort van de Verbeelding (samen met Peter de Boer). Doet de zakelijke en dagelijkse leiding. Is een geboren pionier en netwerkster. Speelt als het even kan ook nog prachtig contrabas. Na eerder productiewerk voor o.a. Theatergroep Trajekt en het Over ’t IJ-festival legt ze zich momenteel vooral toe op productie en management in de kunstsector.

Loes van Schaijk
Interdisciplinariteit is altijd vanzelfsprekend geweest voor Loes, die zich van kinds af aan met alle kunstvormen bezig hield, liefst in onderlinge samenhang. In de studie Vergelijkende Kunstwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft ze zich kunnen vastbijten in de postmodernistische theorie van deze samenhang, en studeerde ze af met een onderzoek naar black identity, minstrel shows en hiphop videoclips. Eind 2009 oprichtte Loes ‘Kunst en Denkwerk’ op, het bedrijf waarmee ze al haar verschillende werkzaamheden als zelfstandig ondernemer kan uitoefenen.

Peggy Olislaegers
Directeur van de Nederlandse Dansdagen en dansdramaturg.

Caroline Blijsma
Fotografe en documentairemaakster.

Gusta Lebbink
“De ervaring heeft me geleerd dat, als je iets wilt veranderen, je eerst goed moet luisteren om vervolgens mensen te inspireren en enthousiast te maken voor nieuwe uitdagingen.”

Fronnie Biesma
De oprichtster en directeur van de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid. Fronnie: “De Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland. Een vergeten groep kinderen. Dat doen we met kunst en muziek. Een vrijplaats in tijd en plaats waar je gewoon even kind kan zijn en het mooi en inspirerend is. Dat doen we met een groot divers netwerk van kunstenaars en andere creatieven in heel Nederland”.

SPECIAL GUEST in Utrecht:

René Bom
Een Haagse presentator, barman en muziekliefhebber. Hij is ook de nachburgemeester van Den Haag. Bom is op veel muziekfestivals presentator. Vanaf het begin was hij betrokken bij Maliepop, waar onder meer Golden Earring optrad en Noordzee Pop werd gehouden. Beide festivals fuseerden in 1981 tot Parkpop, waar Bom veertien keer presentator was; hij is nog steeds bij Parkpop betrokken.

 

De Parade toert deze zomer voor de 21e keer door Nederland. Met wel 70 verschillende theater-, muziek- en dansvoorstellingen, veel lekker eten en elke avond livemuziek, trekt zij achtereenvolgens door Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen.

Speeldata
PEPTalks is te zien tijdens rondreizend theaterfestival De Parade in de zomer van 2011

Rotterdam, Museumpark
Donderdag 16 t/m zondag 19 juni (met Nancy Jouwe op 18 en 19 juni)
Aanvangstijden: 20:00 & 21:15 uur
Lokatie: De Brandtoren
Kaarten: € 6,50, verkrijgbaar bij de hoofdkassa op het Paradeterrein & 30 minuten voor aanvang bij de Tentkassa

Den Haag, Westbroekpark
Maandag 4 t/m donderdag 7 juli

NU TE ZIEN:
Utrecht, Moreelsepark

Vrijdag 15 t/m dinsdag 19 juli (met Nancy Jouwe op 16, 17 en 19 juli)

Amsterdam, Martin Luther Kingpark
Dinsdag 16 t/m zondag 21 augustus

Speeltijden kunnen per dag variëren.

www.yo-opera.nl | www.deparade.nl

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress