Burgemeester bij Black Hair op Wereldfeest Utrecht 26 juni jl.

Op het Black Hair event waren drie buurtkappers aanwezig die de bezoekers een gratis nieuwe coupe gaven. Burgemeester Wolfsen, die ging zitten in de kappersstoel maar niet geknipt wilde worden, werd door kunstenaar en filmmaker Quinsy Gario geïnterviewd. Gario vroeg hem wat hij van afrohaar vindt, waarop Wolfen zei: “Ik vind het vaak kunstzinnig eruitzien. Eigenlijk ben ik er wel een beetje jaloers op!”

S1260010

De rij om in de kappersstoel te komen was de hele middag lang. Maar de bezoekers hoefde zich niet te vervelen. Verhalenvertelster Jeritza Toney zong liedjes op haar gitaar en vertelde verhalen over black hair, waardoor het wachten geen straf was.

Na hun knipbeurt werd een aantal van de bezoekers geïnterviewd door Gario. Zijn doel was om zoveel mogelijk persoonlijke verhalen te verzamelen om vervolgens hier een kunstproject van te maken en wetenschappelijk onderzoek te doen.

Haarspecialiste Janine van Throo (Sisay Wellness Boutique) gaf tijdens haar workshop “How to deal with your Black Hair?” de bezoekers gratis haaradvies. Daarnaast waren er foto installaties te zien van Quinsy Gario, fotografe Bodil Anaïs en HKU studente Laura van Rijs. Ga voor de foto’s van Black Hair op het Wereldfeest naar de Facebookpagina van Kosmopolis Utrecht.


Black Hair: hairdressers & hairtories
is het eerste onderdeel van een langlopend project over black hair. Eerstvolgend programma is een Pop-up event in het Aboriginal Art Museum, tijdens de Museumnacht op 29 oktober a.s. Houd de website in de gaten voor meer informatie en definitieve data.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress