Tentoonstelling ‘La Robe Envolée’ van Myriam Mihindou | 3 sept – 15 okt

Zaterdag 3 september: opening expositie met performance Myriam Mihindou
Op zaterdag 3 september opent Myriam Mihindou haar solo expositie met een performance. De performance is de rode draad in haar werk: relatief korte en vaak intieme en indringende ‘beeldende voorstellingen’, met of zonder publiek. Hierbij laat zij zich inspireren door gebeurtenissen uit haar leven, geografische en sociale periferie en actualiteit.

De performance wordt een voortzetting van de video NINA. Het onbegrip en autisme dat zij in het kosmopolitische en interculturele Marseille heeft ervaren krijgt hier een nieuwe dimensie. Het rauwe van NINA zal terugkomen maar de performance in Overvecht leiden tot een nieuw werk dat ter plekke tot stand zal komen.

Myriam Mihindou beschouwt zichzelf als een nomadisch kunstenares. Tijdens haar reizen pikt ze als een radar vaak subtiele informatie op die ze vertaalt naar beeld, foto of film.

Locatie: ontwerpbureau HIK, Seinedreef 1, Utrecht Overvecht (bij winkelcentrum Overvecht)
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Toegang: gratis

Zondag 4 september – 15 oktober: ‘La Robe Envolée’ expositie Myriam Mihindou
De expositie ‘La Robe Envolée, traces of transition’  van Myriam Mihindou is vanaf 4 september te zien in Galerie SANAA, een nieuwe galerie voor hedendaagse kunst in Utrecht voor jonge en gevestigde kunstenaars uit Afrika en Nederland.

Met natuurlijke materialen en ook haar eigen lichaam als uitgangspunt, wordt beeldhouwkunst tot fotografie. Het lichaam verhoudt zich tot herinneringen, tot identiteit en geografie, van toe-eigening van ruimte tot eenwording ermee. Het werk sleept de kunstenaar mee in een politieke positiebepaling. Met video als medium verbreedt Myriam haar uitdrukkingsruimte.

Rond 16:00 is er een interview met de kunstenares.

De tentoonstelling loopt t/m 15 oktober 2011.

Locatie: Galerie SANAA, Jansdam 2, Utrecht.
Tijd: 12:00 – 18:00 uur
Toegang: gratis

Meer informatie is te vinden op ons weblog.

Flyer expositie

| www.galeriesanaa.nl | www.hik-ontwerpers.nl |

•  Ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Kosmopolis Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress