11 juni: Film & performance Fried Rice door Jecko Siompo

Aanvang: 19.00 en 20.00 uur
Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 29 – Den Haag
Toegang gratis

Op maandag 11 juni geven Jecko Siompo en de dansers van JeckoSDANCE een slotpresentatie met dans én vertoning van de film in de foyer van het Koorenhuis op twee verschillende tijdstippen.

De Papoea choreograaf Jecko Siompo en zijn dansers zijn al enkele weken als gastkunstenaars in Den Haag. Ze traden op tijdens het TongTong Festival, gaven workshops en masterclasses in de door Siompo ontwikkelde dansvorm Animal Pop. Met een groep Nederlandse dansers werkte Jecko Siompo aan verschillende ideeën in de Haagse buitenruimte. Hij werd daarvoor onder meer geïnspireerd door de Nederlands-Indonesische Rondetafelconferentie van 1949, waarbij Nederland de soevereiniteit overdroeg aan Indonesië. De dansfragmenten werden door Siompo op beeld vastgelegd en gemonteerd tot de korte dansfilm Fried Rice.

Fried Rice kwam tot stand met behulp van de dansers van Jecko’s Dance, Ill Skill Squad, Dox, Acception en het Haags Hiphop Centrum en verder met Jecko Siompo, Pytoz & Eten, Monique Vulto, Robin Kleian, Sanne Vleeming, Whitney Krens, Sylvie Hofman, Willemieke Verweij, Michelle van Toor, Arjan Qhutbullha, Nick Livramento Silva en Trisjony Irokromo.

The YouTube ID of BdQ5QT-_dvA#! is invalid.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress