Womenspeak! Le donna nei media in Italia | 19 dec

Zo is filmmaakster Lorella Zanardo te gast, bekend van de controversiële documentaire Il Corpo delle Donne over de bovengenoemde ‘vrouwen van Berlusconi’. Schrijfster Cristina Comencini laat zien dat er ook tegengeluiden aanwezig zijn in de Italiaanse samenleving: haar toneelstuk Libere, over vrouwelijke autonomie en feminisme, was een enorm succes en leidde tot de oprichting van de feministische beweging ‘Di Nuovo’. Een kritische inleiding wordt gegeven door Serena Sapegno, professor Italiaanse literatuur, en Annamaria Tagliavini, directeur van de Biblioteca delle Donne in Bologna.

14.00-14.30 inleiding door Serena Sapegno en Annamaria Tagliavini
14.30-15.15 Lorella Zanardo en Il Corpo delle Donne
15.15-15.30 pauze
15.30-16.15 Cristina Comenici over Libere
16.15-16.45 debat

Let op: voertaal Engels – vertaling in het Nederlands

Datum: zondag 19 december
Locatie: Auditorium Grand Hotel Karel V, Geertebolwerk 1, Utrecht
(ingang Brasserie Goeie Louisa aan de Springweg)
Tijd: 14.00u- 16.45u
Toegang: gratis
Info: info@kosmopolisutrecht.nl | 030-2393892 | www.womenspeak.nl

WomenSpeak! is  een  eigenzinnige en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan. Actuele thema’s zoals eerwraak, pornografie en radicalisering, worden vanuit een gender en interculturele invalshoek besproken.

WomenSpeak! is een project van Het Graduate Gender Programme, het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht en Kosmopolis Utrecht. Partners: Women Inc en Lover.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress