Womenspeak! Bottom-up lessons | 8 mrt

Het mondiale probleem van geweld in de huiselijke sfeer wordt door vrouwen zelf met succes geagendeerd. Sommige initiatieven grootschalig, maar allen spreken ze de individuele vrouw en man aan op hun gedrag. Waar liggen de verschillen? Wat kunnen ze van elkaar leren?

Een talkshow met de Somalische Stella Ismael; de Satelite Queens; Mona Meta, WE CAN. Intermezzo: Soula Notos. Voorzitter: Nancy Jouwe, Kosmopolis Utrecht.

Deze negende editie van Womenspeak! is onderdeel van de startmanifestatie op 8 maart van de ‘WE CAN end all violence against women’ campagne in het Spoorwegmuseum in Utrecht. WE CAN is een nieuwe campagne gericht op het stoppen van geweld tegen vrouwen. De dag wordt georganiseerd door Movisie (www.movisie.nl). Dagvoorzitter is Hadassah de Boer.

Datum: 8 maart
Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Toegang: gratis
Reserveren

WomenSpeak! is een eigenzinnige en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan. Zie ook: www.womenspeak.nl

WomenSpeak! is een project van Basis voor Actuele Kunst (Utrecht), Het Graduate Gender Programme en het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht, Kosmopolis Utrecht en TUMULT. Partners: Women Inc en Lover. Mede mogelijk gemaakt door NCDO, Mama Cash en het Oranjefonds.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress