Urban Toolkit session #1 Leven in de stad | 27 feb

Terugverlangen naar een overzichtelijke, cultureel homogene stad is zinloos. Volgens de Rotterdamse socioloog Schinkel leidt dat tot ‘sociale hypochondrie – een ziekelijke fixatie op cultuurverschil die tot uitsluiting en slachtofferschap leidt’. Filosoof Boomkens zegt het anders: niet alleen immigranten, maar iederéén moet ‘opnieuw leren integreren’ als hij mee wil komen in de nieuwe stad. In zo’n stad moeten burgers op zoek naar een nieuwe verstandhouding met elkaar.

Presentatie: Tanja Jadnanansing (eindredacteur NOS Headlines)

Datum: 27 feb, 16.00-18.00 uur
Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht
Reserveren:  030-2332430

Dit debat wordt georganiseerd n.a.v. ‘De Gedroomde Stad’, het december nummer van Eutopia. ‘De Gedroomde Stad’ neemt de functie, de rol en de plaats van de stad in het nieuwe millennium onder de loep. Essays van Erwin Jans en Rene Boomkens worden afgewisseld met analyses van Marlou Schrover, praktische toepassingen van o.a. Chris Keulemans en Soheila Najand en mooie foto’s van o.a. Mijn Wereld in Amsterdam.
De publicatie is het laatste onderdeel van het drieluik ‘De Verborgen Stad’, een samenwerking tussen Kosmopolis Utrecht, debatcentrum Tumult, Woningbouwcooperatie Mitros en EUtopia. In ‘De Verborgen Stad’ worden manieren en vormen van actief cultureel burgerschap in de stad Utrecht gevolgd via wijkgesprekken, een boekje over do’s and don’ts in wijkgericht werken en de publicatie De Gedroomde Stad.
De publicatie is te bestellen via de website van EUtopiam www.eutopia.nl à
 € 10,-.

TumultKosmopolis Utrecht & Augustus i.s.m. Eutopia  

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress