Aboriginal art: it's a white thing | 17 mrt

De tentoonstelling waar op 17 maart deel 1 van deze discussie aan wordt verbonden is Theme Park van Brook Andrew, in het Aboriginal Art Museum. Theme Park is een tentoonstelling waarin de beeldvorming rond identiteit en (raciale) afkomst ter discussie wordt gesteld. Hierin worden voorstellingen van internationale, koloniale connecties met Australië en de Aboriginals onderzocht. Brook Andrew houdt zowel het publiek als het museum een spiegel voor en gebruikt het museum als tentoonstellingsonderwerp in plaats van omgekeerd.

Bij het eerste debat, getiteld Aboriginal art: it’s a white thing, gaan kunstenaars het gesprek aan met conservatoren. We laten kunstenaars aan het woord met een niet-Nederlandse of meervoudige culturele achtergrond. Zij gaan in gesprek met conservatoren van instellingen die verschillende posities innemen ten aanzien van het postkoloniale en het interculturele debat en die nadrukkelijk een ander beleid voeren ten aanzien van niet-westerse kunst. 


Brook Andrew, The Island IV, 2008

Het debat wordt gehouden onder leiding van Chris Keulemans. Deelnemers zijn o.a. kunstenares Mella Jaarsma,
Nancy Hoffman van Instituto Buena Bista, Curacao Center for Contemporary Art en Georges Petitjean, de conservator van het AAMU. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om de expositie te bezoeken.

Datum:        dinsdag 17 maart
Aanvang:     20.00 uur (deuren open: 19.30 uur)
Toegang:     gratis
Locatie:       AAMU, Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Oudegracht 176,  Utrecht

Aanmelden kan via: info@aamu.nl of 030-2380100

Framer Framed is een samenwerkingsverband van Het Centraal Museum, Museum Maluku, Kosmopolis Utrecht, debatcentrum TUMULT en het AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress