Werkconferentie Nieuw Cultureel Burgerschap 11, 12, 13 december Utrecht

Volgens Interart is Nieuw Cultureel Burgerschap een zoektocht naar de balans tussen individuele vrijheid en maatschappelijk verantwoordelijkheid. Het legt een theoretische en praktische basis voor een nieuwe Nederlandse maatschappij met autonome, betrokken burgers die nieuwsgierig zijn naar hun eigen wereld en hun omgeving. Burgers die zich kunnen aanpassen in een snel veranderende tijd en hun eigen denkkaders kunnen overstijgen. Hoe ontstaan deze burgers? Hoe creëren we ze?

De werkconferenties bestaan uit voorstellingen, workshops, discussies en lezingen.

Het programma in Utrecht op 11, 12 en 13 december:

11 december
Jongerentalkshow Creative Citizens – Thema: OpenZone in Tumult, Domplein 5 in Utrecht

12 december
De werkconferentie Nieuw Cultureel Burgerschap is op 12 december te gast bij de conferentie together forever die plaatsvindt in het kader van het Europees jaar van de Interculturele Dialoog.

Tijdens deze dag wordt de Nieuw Cultureel Burger van 2008 gekroond. Genomineerden zijn onder anderen: Adriaan van Dis, Mohammed Cheppih en Jan Jaap van der Wal. De uitreiking wordt muzikaal verrijkt door Merlijn Twaalfhoven. Ook worden twee boeken gepresenteerd in het kader van het Nieuw Cultureel Burgerschap. Allereerst een boek met 16 dialogen tussen vooraanstaande denkers uit verschillende domeinen over de stelling: Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd. Titel van het boek is: Tijd van Verlangen. Daarnaast wordt een boek met de titel: Parels van het Nieuw Cultureel Burgerschap gepresenteerd. Dit boek portretteert 22 kandidaten voor de titel Nieuw Culturele Burger van 2008.

Precieze planning van de dag wordt binnenkort bekend gemaakt.

13 december
Op 13 december start het programma om 10.00 uur op Utrecht NS centraal station. Vanaf het station maken deelnemers een “publieke ruimtereis” met de NCBbus door drie Utrechtse wijken: Overvecht, Leidsche Rijn en Lombok. Op elke locatie zijn lezingen, onderweg vinden optredens plaats. Het programma eindigt om 18.00 uur.

Lees hier meer over het programma van de werkconferenties.

Reserveren kan voor één of meerdere dagen via: klik hier

Meer informatie: www.cultureelburgerschap.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress