Symphony Arabica 18 mei

De compositie Symphony Arabica is een collage van klassiek, hedendaags experiment en moderne en traditionele Arabische muziek en dichtkunst. Deze wisselwerking tussen verschillende muzikale niveau’s en culturele achtergronden leidt tot compleet nieuwe combinaties van klanken en stijlen.

Het concert vindt plaats om de verbondenheid tussen Nederland en het Midden-Oosten te versterken en het negatieve beeld van de Arabische cultuur dat in het westen vaak overheerst te doorbreken. De première vindt plaats op een voor de Palestijnen historische datum. Zestig jaar geleden werd de staat Israël gesticht wat leidde tot de vlucht en verdrijving van de meerderheid van de Palestijnse bevolking. Dit concert wil op ingetogen en artistieke wijze stilstaan bij deze onbekende geschiedenis en de hedendaagse rijkdom van de Arabische cultuur naar buiten brengen.

15 Mei 20:30 uur: Tropenmuseum, Amsterdam
16 Mei 20:30 uur: Laurenskerk, Rotterdam
17 Mei 20:30 uur: Grote Kerk, Den Haag
18 Mei 16:00 uur: Domkerk, Utrecht

In maart en april is Twaalfhoven met een team van Nederlandse muzikanten en muziekdocenten in het Midden-Oosten om het stuk verder uit te werken met Arabische musici en kinderen in Palestijnse vluchtelingenkampen. Ze geven enkele grootschalige concerten in Amman (26 maart) en Ramallah (16 april). Lees zijn dagboek en zie foto’s en filmpjes op: www.arabica.nu.

Een creatieve bijdrage leveren aan de concerten in Nederland
Het is mogelijk om een bijdrage te leveren aan de compositie in de vorm van korte melodieën, teksten, gedichten, video’s of foto’s. De beste bijdragen worden gebruikt tijdens vier concerten in Nederland, van 15 tot en met 18 mei 2008. Kijk op http://www.arabica.nu/arabica/nl-NL/jouw+creatieve+bijdrage/jouw+muziek.aspx

En je kunt meespelen
Als je een instrument speelt kun je je nu opgeven voor het grote orkest dat voor de uitvoeringen in Nederland wordt opgericht. Het project wordt een unieke ervaring en een ontmoeting tussen musici van sterk verschillende muziekculturen. Je speelt onder meer samen met de musici van Sabreen, de legendarische Palestijnse muziekgroep uit Jerusalem. Jong en oud, hoog en laag niveau is welkom.
Repetitie is op dinsdagavond 13 mei in Utrecht. Reiskosten worden vergoed.

Stuur voor meer informatie een e-mail aan ingrid@arabica.nu, of tel. 06-48874232
Schrijf erbij welk instrument(en) en stijlen je beheerst, hoe gevorderd je bent, je adres en telefoonnummer en je leeftijd.

Merlijn Twaalfhoven is een van de jongste en vernieuwendste componisten in Nederland. Hij won diverse prijzen en realiseerde grote muziekprojecten in onder meer Japan, Birmingham, Praag en Cyprus. Zie ook www.twaalfhoven.net

Symphony Arabica wordt ondersteund door VSB Fonds, Fonds 1818, Hivos-NCDO Cultuurfonds, Kosmopolis, ICCO en United Civilians for Peace.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress