Slotmanifestatie Feest van de Geest

Tijdens deze bijeenkomst gaan we op zoek naar nieuwe manieren om met elkaar te leven in Nederland in plaats van te overleven. Spreken we alleen onze eigen taal of verstaan we ook een andere? Blijft het bij ‘ons kent ons’ of zijn we oprecht nieuwsgierig naar die ander? Waar horen we bij?

De slotmanifestatie begint om 16.00 uur in de Aula van het Academiegebouw. Het wordt een zeer divers programma met reacties van de Albert Cuypmarkt op een ‘nieuw wij’, beeldmateriaal, gesprekken met diverse gasten en jongeren, muziek en als afsluiting een uitnodiging aan iedereen om samen buiten te proosten: Together Forever!

De presentatrices:

Manuela Kalsky (Reliflex)
Manuela Kalsky is theologe en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving te Nijmegen en hoofdredactrice van de multimediale website Reliflex.nl. Voor meer informatie zie haar website: http://www.manuelakalsky.nl/

 Annemiek Schrijver (IKON/Het Vermoeden)
Annemiek Schrijver studeerde aan het conservatorium in Hilversum en gaf daarna muzieklessen aan verstandelijke en geriatrische patiënten. Zij presenteerde radioprogramma’s als ‘Passie’, ‘Volgspot’, ‘Nachtlicht’ en ‘Plein Publiek’. Ook presenteerde zij de televisieprogramma’s ‘Copyright Mens’ (NCRV), ‘IKON Live’ en ‘Alziend Oog’.

De gasten:

Kathleen Ferrier
Kathleen Ferrier is vanaf 23 mei 2002 lid van de Tweede Kamer voor het CDA; sinds maart 2003 is zij ondervoorzitter van de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 1984 tot 1991 werkte ze in Chili als deskundige ontwikkelingssamenwerking, daarna tot 1994 in Brazilië. In 1994 keerde ze terug naar Nederland. Ze werd secretaris van de vereniging Samen Kerk in Nederland (SKIN), een organisatie van migrantenkerken, en vanaf 1996 ook van de Latijns-Amerika Gereformeerde Kerken in Nederland. Ferrier is de dochter van oud-president Johan Ferrier van Suriname.

Nelly van Doorn-Harder
Sinds 1999 werkt Nelly van Doorn-Harder op de Valparaiso University, waar zij de Surjit Patheja Chair in World Religions and Ethics bekleedt. Voor die tijd gaf ze onderwijs (Islamic Studies) in Yogyakarta, Indonesië. Haar carrière is in Leiden begonnen waar ze docent Midden-Oosten Studies was. Haar meest recente publicatie is Women Shaping Islam. Indonesian Muslim Women Reading th Qur’an (2006).

Esmaa Alariachi
Esmaa Alariachi is docente Engels aan een ZMOK-school en doktersassistente. Ze werd bekend door haar rol in een televisieserie De Meiden van Halal van de NPS, een serie waarin Esmaa en haar zusjes Jihad en Hajar, Marokkaans-Berberse moslima’s uit Amsterdam-West, op ‘ontdekkingstocht’ gaan om te zien of Nederland iets voor hen is.

Ari van Buuren
Ari van Buuren is protestant theoloog, gestalt-therapeut, publicist en multicultureel consulent. Hij werkt in het UMC Utrecht als hoofd van de pluriforme Dienst Geestelijke Verzorging. Hij is actief in de interreligieuze dialoog en in het URI, het United Religions Initiative waarvan hij in Nederland voorzitter is. Hem bewegen de mobilisering en synergie, die in elk mens en elke religie schuilen.

Raj Mohan
De Hindoestaanse zanger en componist Raj Mohan is oprichter en artistiek leider van verschillende muziekformaties, zoals Het Raj Mohan Ensemble, Vistar en Shai’rana. Behalve eigen composities voor bestaande teksten van hedendaagse Urdu-dichters, maakt Raj Mohan composities op eigen teksten. Ook is hij ambassadeur voor de stichting ‘Yes I Care’.

Initiatief
Kosmopolis Utrecht, Tumult, IKON, Reliflex

Met medewerking van:

Janskerk/JOP, Domtoren, Domplein 2013, Universiteit Utrecht, faculteit Geesteswetenschappen en het Academiegebouw, Utrechts Centrum voor de Kunsten, UKG, UKV, Aorta, Vrede van Utrecht en horeca Domplein.

Voor meer informatie: www.hetfeestvandegeest.nl

Klik hier voor de flyer.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress