Verborgen Stad extra editie Abstede 24 mei

Lijkt. Want ook hier staan veranderingen op stapel. Veranderingen die de wijk wel eens een ander aanzien kunnen geven. Vandaar dat de wijk zichzelf nog een keer groots presenteert met de culturele manifestatie: Dit is Abstede.

De Verborgen Stad komt naar Abstede om de buurtbewoners te horen, de waarde van hun buurt te benadrukken vanuit een historisch perspectief en samen te kijken naar de toekomst van Abstede.
Onder leiding van Patrick van der Heijden, Tinker Imagineers, spreken onder meer: Robert Giesberts, wethouder Utrecht Oost; Frank Verhoeven, boerenverstand.org; Jaap Verhulst, voorzitter volkstuinvereniging Abstede; bewoners; historici en bezoekers.

Zaterdag 24 mei 2008
Tijd: 17.30 uur
Locatie: Hieronymuserf, Abstede

Tijdens het festival Dit is Abstede komen de vele kanten van de wijk aan bod, wordt er aandacht besteed aan de vele verrassende hoekjes in deze buurt en laten veel organisaties zien wat ze nu eigenlijk doen achter hun deuren. Dit om ook te laten zien hoe ze het in de toekomst willen. Vandaar dat een dag als deze ook vraagt om een verdiepend gesprek over de botsing tussen kleinschaligheid en de vaart der volkeren, over historische wortels en toekomstbomen, over eigenheid en de oprukkende stad. Kan een wijk die bekendstond als de moestuin van Utrecht ook in de toekomst van haar eigen vruchten blijven genieten?

In samenwerking met Kaasschaafcollectief, Tumult en Abstede buurtbewoners. Kijk voor meer informatie op www.ditisabstede.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress