Multiple M in Overvecht | t/m 29 april

Multiple M sluit goed aan bij de leefwereld van veel Overvechters: jong, islamitische roots en een leven in de grote stad. Deze jongeren hoeven niet te kiezen, ze combineren. Met een flinke dosis creativiteit en individualiteit maken zij een mix van trend en traditie, oud en nieuw. In de tentoonstelling is ook het Utrechtse rolmodel Ilias Boudellah te zien, zanger van de band Marock & Roll en tevens bewoner van Overvecht.

Opening
De opening op woensdag 30 maart was een succes. Ruim 250 mensen bezochten Overvecht Centraal, de nieuwe ruimte, die door HIK ontwerpers en De Wissel de afgelopen maanden omgetoverd is tot Overvecht Centraal. Het reizende publiek werd verwelkomd met koffie en muffins en konden vervolgens de tentoonstelling bezoeken. De tentoonstelling is daar nog te zien t/m 29 april.

Randprogramma
26 april
Adolewattes Lunchvoorstelling van STUT theater | 12.30 – 13.30u
29 april Slotevent met een modeshow, een akoestisch optreden van Marock&Roll en heerlijke hapjes | 16.00 – 18.00 uur

Hou de website(s) in de gaten voor de laatste informatie: www.kosmopolisutrecht.nl | www.multiplem.nl

Multiple M in Overvecht Centraal
Data
: 30 maart – 29 april 2011
Openingstijden:
ma – vrij van 13.00u – 18.00u; op 30 maart van 08.00u – 22.00u
Locatie: Overvecht Centraal, Tiberdreef 28 (NS Station Overvecht), Utrecht

Multiple M 3.0
R n B of Rai n B? Designermode of Desi? Moslimjongeren hoeven niet te kiezen, ze combineren. Met een flinke dosis creativiteit en individualiteit maken zij een mix van trend en traditie, oud en nieuw. De tentoonstelling Multiple M 3.0 zoomt in op de lifestyles van jongeren met een islamitische achtergrond, hun mode en muziek. De tentoonstelling is in 2010 aangevuld met Utrechtse rolmodellen waaronder de Utrechtse band Marock & Roll en hun -Overvechtse- zanger Ilias Boudellah.

Overvecht Centraal
Leerlingen van het Vader Rijn College werken onder leiding van De Wissel, een organisatie die leerlingen in contact brengt met het bedrijfsleven, aan een nieuwe inrichting voor het stationsgebouw in Utrecht Overvecht. HIK-ontwerpers heeft het ontwerp voor de nieuwe invulling gemaakt en zorgt dat het gebouw in 2011 weer een centrale plek in de wijk wordt. Kijk ook op www.overvechtcentraal.nl

50 jaar Overvecht 
Op 30 maart 2011 is het 50 jaar geleden dat met het zand uit de Maarsseveense plassen de wijk Overvecht werd opgespoten. Dit gaat niet ongemerkt voorbij. Zo komt er een tentoonstelling van ‘Overvecht door de jaren heen’, een filmproject door leerlingen van het Rietveldcollege en een theaterwandeltocht op initiatief van bewoners. Het startsein voor feestelijkheden klinkt op 30 maart. Daarna worden nog tot het eind van het jaar activiteiten georganiseerd die in het teken staan van dit jubileum.

Kijk voor meer informatie op www.doemeeinovervecht.nl

Multiple M in Overvecht is mede mogelijk gemaakt door de denktank sociale cohesie Overvecht, in samenwerking met HIK ontwerpers en De Wissel.
Met dank aan Wijkbureau Overvecht en de cultuurscout Overvecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress