Expositie 'Untitled 1' van Melody Deldjou Fard | 9 – 31 maart 2011

"What I make, is who I am"

Op haar vijftiende vluchtte Melody Deldjou Fard van Iran naar Nederland. Na het afronden van haar opleiding aan de HKU kreeg ze internationale erkenning door haar deelname aan het prestigieuze Franse mode- en fotografiefestival Hyères in 2009. Ook werd ze gelauwerd door belangrijke mensen zoals trendvoorspeller Lidewij Edelkoort. De expositie in het Stadhuis is haar eerste solo-expositie.

 

Zelf noemt Melody zich intussen een multidisciplinair kunstenaar. "Ik probeer op mijn eigen wijze mijn gedachtes en mijn visie vorm te geven en met de wereld te delen. In al mijn ruimtelijke werk staat mijn zoektocht in het vormgeven van een lichaam en identiteit centraal."

Deze overzichtsexpositie laat het creatieve handschrift van Melody Deldjou Fard zien en kan het beste omschreven worden als een organisch vloeiend gedicht met Perzische roots. Met een bewonderenswaardige fijngevoeligheid vertaalt ze het proces van haar zoektocht naar identiteit in installaties, foto’s, illustraties en kleding. Abstracte fragmenten uit een verhaal die haar reis illustreren.

zie ook: www.melodydeldjoufard.nl

Op vrijdag 11 maart 2011 om 17.00 uur opent wethouder drs. F. Lintmeijer de expositie in de hal van het stadhuis. U bent vanaf 16.45 uur van harte welkom.

‘Untitled 1’ is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht) en is te zien van woensdag 9 maart t/m donderdag 31 maart 2011.

‘Untitled 1’ is mede mogelijk gemaakt door Kosmopolis Utrecht

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress