Steeds meer meesterkoks raken uitgekeken op de klassieke keukens en zoeken naar nieuwe combinaties van smaken, ingrediënten en methoden. Toprestaurants maken van fusion cooking hun specialiteit en combineren bijvoorbeeld een Chinese basis met westerse producten. Dat creëert bijzondere gerechten als dorade in een zoutkorst, kabeljauw in rode currysaus of basilicum dimsum.
De Leuvense onderzoekster Ching Lin Pang gaat in op eigentijdse trends en ontwikkelingen in de fusion keuken. Kunstenares en food designer Debra Solomon laat voorbeelden zien uit haar Rotterdamse project Lucky Mi Fortune Cooking. Chef-kok Zhang Hu geeft ter plekke een korte demonstratie met eigen recepten.
Voor Fortune Cooking werkt Kosmopolis Rotterdam samen met de Centrale Bibliotheek Rotterdam ter gelegenheid van de Chinamaand. Lucky Mi Fortune Cooking is een project van Debra Solomon in het kader van Freehouse/Vakmanstad voor Imagine IC en Kosmopolis Rotterdam
Datum: maandag 18 februari
Tijd: 11.00-13.30 uur
Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110 (in de Centrale Bibliotheek)
Toegang: gratis
Reserveren gewenst: reserveringen@kosmopolisrotterdam.nl