Lâle Overvecht, tussen molen en moskee | okt/nov/dec

Lâle betekent tulp in het Turks. De tulp is afkomstig uit Turkije en in Nederland gecultiveerd. Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. In zowel Nederland als Turkije wordt dit jaar herdacht dat Cornelis Haga in 1612 de eerste Nederlandse ambassadeur in Constantinopel werd. Kosmopolis Utrecht koppelt deze culturele verbinding aan de dynamiek van Utrechtse wijken. In september organiseerde Kosmopolis Utrecht met diverse wijkpartners een succesvol Lâle Lombok.

Lâle Overvecht’e hoşgeldiniz: Van harte welkom op Lâle Overvecht.

Op zaterdag 27 oktober maakte het winkelend publiek in Winkelcentrum Overvecht op het C&A plein kennis met het STUT theater. Onder leiding van regisseur Güner Güven vertaalde STUT de geschiedenis van 400 jaar Nederland-Turkije in vrolijk theater.
Op vrijdag 2 november vindt in Eetcafé Neven een culturele avond plaats met een Turks-Nederlands diner, een talkshow en een film- en muziekquiz. Eigenaar Kemalettin Colak zorgt voor diverse keuzemogelijkheden uit typisch Nederlandse en Turkse gerechten. Aan de talkshow wordt meegewerkt door o.a.: Yuksel MotorcuSaliha Tatli en Güner Güven. Serkan Soytekin, presentator bij radiozender FunX, is gastheer van de avond. Reserveren voor het buffet is gewenst en kan via info@kosmopolisutrecht.nl. De toegang voor het bijwonen van de talkshow en film- en muziekquiz is gratis. U bent ook na 20.00 uur van harte welkom.

Lâle Overvecht wordt op vrijdag 14 december in stijl afgesloten met een Film & Food Night in Café Neven. Nadere info volgt later.

Lâle Overvecht’e sizde gelin: Kom ook naar Lâle Overvecht.

Programma:
# Zaterdag 27 oktober
 13.00 en 14.00 uur – Theatersketch van STUT op het C&A plein in Winkelcentrum Overvecht.
Toegang: gratis

# Vrijdag 2 november, 19.00 – 22.00 uur – Cultureel programma in Eetcafé Neven, Zamenhofdreef 69, Winkelcentrum Overvecht.
Kosten lopend buffet: € 17,50 p.p; gratis toegang bij talkshow en film- en muziekquiz
Reserveren via info@kosmopolisutrecht.nl
18.30 uur: inloop
19.00 uur: Turks-Nederlands diner (lopend buffet, met o.a. hutspot met draadjesvlees, gevulde koolbladeren en baklava )
20.00 uur: talkshow onder leiding van Serkan Soytekin met o.a.: Yuksel Motorcu, Salitha Tatli en Güner Güven. 
21.15 uur: film- en muziekquiz (Serkan Soytekin)

# Vrijdag 14 december, avond  – Film & Food Night in Eetcafé Neven, Zamenhofdreef 69, Winkelcentrum Overvecht.
Reserveren via info@kosmopolisutrecht.nl
18.30 uur: Inloop (tijd ovb)
19.00 uur: Food (tijd ovb)
20.00 uur: Film

Met dank aan winkeliersvereniging Shoppingcenter Overvecht. Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht.

Twitter over Lâle Overvecht op #Kosmo030 

Lâle Overvecht
Winkelcentrum Overvecht / Eetcafé Neven
Utrecht

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress