Indië Voorbij: Indisch literair leven na Oeroeg | 1 nov

De middag begint om 12 uur met in de kelder een speciaal programma voor kinderen: een wayang voorstelling, een workshop tifa spelen (een Molukse trom) en presentaties van verhalen van Robin Raven, Sarinah Tahitu en Jo Uneputty.

Het programma op de 1e verdieping wordt gepresenteerd door Rocky Tuhuteru. Hier kunt u luisteren naar de Utrechtse schrijver Eddie Lie, die voordraagt uit zijn nieuwste boek ‘de aanpassing; over integratie en het leven in twee culturen’. De schrijfster/filmmaakster Marion Bloem is te gast, net als Ernst Jansz, striptekenaar Peter van Dongen en literatuurwetenschapster Pamela Pattynama.

Ook kunt u luisteren en kijken naar spoken word van Olympia Latupeirissa.
Spoken word is een vorm van literaire kunst met songteksten, poëzie of verhalen die overwegend gesproken worden in plaats van gezongen.

Kijk hier voor het volledige programma 
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Olympia

datum: zondag 1 november
tijd: 12.00-17.00 uur
locatie: Centrale Bibliotheek Utrecht, Oudegracht
toegang: gratis

Dit is een programma in het kader van het project Linken Leggen Lombok, dat de verhalen achter de straatnamen in de Indische wijk Lombok tot leven brengt. Linken Leggen Lombok wordt georganiseerd door Kosmopolis Utrecht, St. Papua Cultureel Erfgoed en Museum Maluku. Kijk ook op www.linkenleggenlombok.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress