Debat Vrouwen en arbeidsmarkt | 20 oktober

Een onderzoek, uitgevoerd door Scala wijst uit dat veel jonge vrouwen na hun (hogere) opleiding tegenwoordig niet gaan werken, maar bewust kiezen voor het huismoederschap. Deze vrouwen zijn geëmancipeerd op vele andere manieren. Daartegenover staan de vele vrouwen voor wie arbeid niets met emancipatie te maken heeft, maar pure noodzaak is. Alleenstaande moeders, bijvoorbeeld, hebben de zorg voor kinderen en een huishouden maar zijn om financiële redenen ook verplicht om te werken.

De reeks gesprekken in mei, juni en juli gingen over verschillende vormen van arbeid, zoals thuiswerk en internetshops, over arbeid en moederschap, en over moeders en dochters en hun verschillende visies op arbeid. De negen bijeenkomsten in de wijken, voortgekomen uit de Dialogen Stadsburgerschap, leverden veel input op voor het stedelijk einddebat.

Tijdens het debat geeft Leyla Hacene een toelichting op het onderzoek door Scala en de resultaten ervan. Vervolgens vertelt Melissa Fortess in een krachtige monoloog, afgewisseld met zang, het verhaal over drie generaties vrouwen uit haar leven, hun keuzes en levenslijnen. Daarna gaan de bezoekers uiteen in groepjes om ervaringen en meningen te delen over de keuzes die vrouwen maken in hun leven als het gaat om arbeid.  

Debat Vrouwen en arbeidsmarkt
Datum: dinsdag 20 oktober
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Plaats: Theater Zuidplein (kleine zaal)
Aanmelden: reserveringen@kosmopolisrotterdam.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress