Simon Njami, Frans kunstcriticus met wortels in Kameroen, zal dit debat inleiden. Hij is oprichter van het tijdschrift ‘Revue Noire’ en curator van het eerste Afrika-paviljoen op de Biënnale van Venetië (2007).
Met o.a. Bambi Cueppens, conservator Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) Tervuren en Katholieke Universiteit Leuven (KUL); en Wouter Welling, conservator Afrika Museum en gastconservator Tropenmuseum, en een vertoning van een videoportret over Oumar Mbengue Atakosso.
Debatvoorzitter: Ruben Maes
Locatie:
Debatcentrum Lux
Mariënburg 38-39
6511 PS Nijmegen
Tijd: 20.00 uur
Toegang: gratis
Reserveren: 024-3221612 /www.lux-nijmegen.nl
Dit debat vind plaats aansluitend op de conferentie ‘Onbegrensd Verzamelen’ in Berg en Dal.
Het tweede debat heet De Blik op het Oosten en vint plaats op 26 november in het Tropentheater van het Tropenmuseum, Amsterdam. Het debat is aansluitend op de boekpresentatie ‘Islam in Beeld’ van Mirjam Shatanawi.
Het derde debat heet De Koloniale Blik en vindt plaats op 13 december in het Centraal Museum, Utrecht, aanvang 14:00. Het debat wordt gevoerd naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Beyond the Dutch’.
Zie ook http://www.framerframed.nl/
De debatreeks Framer Framed is een initiatief van: AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Afrika Museum Berg en Dal, Centraal Museum, Museum Maluku, Kosmopolis Utrecht , Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden, het Tropenmuseum, en TUMULT. Deze serie komt tot stand dankzij: Mondriaan Stichting en Fonds BKVB
Eerdere afleveringen in deze serie over ‘de Westerse blik op niet-Westerse kunst’ vonden plaats op 17 maart: ABORIGINAL ART: it’s a white thing, ( locatie: Aboriginal Art Museum Utrecht AAMU), 9 april On estrangement Aneta Szylak en Hiwa K. in conversation ( locatie: Casco Office for Art, Design and Theory) en op 13 april: Trinh T. Min-Ha ( locatie: Museum Maluku).