Een gratis app over sporen van slavernij in Utrecht

Console de Moriaan op de werf OG 18 (foto: Anna van Kooij)

De  GPS-gestuurde stadswandeling Sporen van de Slavernij is gratis te downloaden via de website  www.sporenvanslavernijutrecht.nl.

Deze app voor de smartphone wordt u aangeboden ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan, november 2011.  De wandelroute is ontwikkeld door Kosmopolis Utrecht en het Centre for the Humanities (Universiteit Utrecht). Naast de app is er een fysieke tweetalige wandelgids met dezelfde titel (te bestellen bij Uitgeverij Veerhuis.

Routepunten langs de Oudegracht

 

De app die te gebruiken is op I-phone en Android is te benutten in een Nederlandstalige versie (met audiofragementen ingesproken door Denise Janah) en in een Engelstalige versie (afbeeldingen en routeteksten.

Tijdens de GPS-route Sporen van Slavernij worden in de Utrechtse binnenstad vaak goed verstopte details zichtbaar van de slavenhandel  – vooral bekend van de West-Indische Compagnie (WIC)- en de rijkdom in geld en nieuwe producten die voorkwam uit deze handel.

De route behandeld drie thema’s, te weten: het slavernijverleden, de verrijking van Utrecht, en de afschaffing van de slavernij.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress