De Arabische revolutie | debat en film | 17 april

14.00 uur: ‘Art of Resistance’ – Sprekers en filmfragmenten
‘Art of Resistance’ toont vele fragmenten van speelfilms, clips en muziek uit het Midden Oosten, die al jarenlang het politiek systeem, corruptie en andere misstanden op de hak nemen. Filmfragmenten uit speelfilms als Yacoubian Building (Egypte), Making of …Kamikaze (Tunesië) en Les Anges de Satan (Marokko), televisiebeelden van o.a. Al Jazeera, You Tube-filmpjes en clips.

Het beeldmateriaal zal worden ingeleid door Neil van der Linden (cultuurconsulent) en Hassouna Mansouri (filmcriticus), gevolgd door een debat met Petra Stienen (publiciste en voormalig mensenrechten diplomaat o.a. in Egypte) en Hassnae Bouazza (Nederlands Marokkaanse journaliste en programmamaker).

16.00 uur: MAKING OF …KAMIKAZE
Speelfilm van Nouri Bouzid (Tunesië, 2006), Engels ondertiteld.
Het verhaal van de jonge Tunesische breakdancer Bahta die voor zijn dansactiviteiten in de straten van Tunis maar weinig waardering krijgt van de autoriteiten. Gefrustreerd door een gebrek aan toekomstperspectief valt hij in handen van een terroristische groep waaraan hij slechts ten koste van zijn eigen leven kan ontkomen. Zijn ‘kamikaze’ vertoont een sterke gelijkenis met de actie van de jonge Tunesiër die zichzelf uit protest in brand stak en daarmee de Tunesische revolutie triggerde.

Datum: 17 april 2011
Tijd: 14.00u – 17.30u
Toegang: debat € 4,- | film € 8,- | debat en film € 10,-
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt | Hoogt 4 | Utrecht 
Reserveren: 030-2328388 | www.hoogt.nl

Eutopia Media Education organiseert filmvertoningen waarbij politieke onderwerpen in een nieuw daglicht worden gesteld, met inhoudelijke voor- en nabespreking door professionals. http://www.eutopiainstitute.org/

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress