Slavery: the Utrecht connection?! | 27 april

Hoofdspreker van de avond is de Britse historica prof. dr. Catherine Hall. In haar huidige onderzoek Legacies of British Slave-ownership verdiept Hall zich in de financiële compensatie die slaveneigenaren hebben gekregen na afschaffing van de slavernij. Met haar onderzoek weet zij nieuw licht te werpen op het slavernij verleden: het betreft zowel nazaten van de slaven zelf als nakomelingen van de slavenhouders. Hall wordt na haar lezing geinterviewd door Valika Smeulders (antropologe, Erasmus Universiteit). 

Naast Catherine Hall komen Esther Captain, historica aan de UU, en Paul Feld, artistiek coördinator bij de Vrede van Utrecht, aan het woord. Esther Captain laat aan de hand van foto’s en ander beeldmateriaal de sporen zien die de slavernij in het Utrechtse stadsgezicht hebben achtergelaten. Paul Feld bespreekt de connectie tussen slavernij en de Vrede van Utrecht.

De sprekers worden afgewisseld door woordkunstenaar T. Martinus (Quinsy Gario) en dichter Ruben van Gogh van het Utrechts Dichtersgilde. De avond wordt geleid door Artwell Cain, directeur van het NiNsee, Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis.

Datum: woe 27 april 2011
Locatie: Academie Gebouw, Belle van Zuylenzaal, Domplein 29, Utrecht
Tijd: 20:00u- 21:30u
Voertaal: Engels
Toegang: gratis
Reserveren: gewenst: info@kosmopolisutrecht.nl
Informatie: www.kosmopolisutrecht.nl

Voor meer informatie over het onderzoek van Catherine Hall: http://www.ucl.ac.uk/lbs/project

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress