Meet & Greet Dinner: Presenting ‘Islamic’Art in Contemporay Context I 4 april

De conferentie ‘Presenting ‘Islamic’ Art in Contemporary Context’ is hoogst actueel nu grote internationale musea zich herbezinnen op de presentatie van hun ‘islamitische’ collectie. De oude manier, met een historische, geografische en etnische verdeling, voldoet niet langer. Er moet meer samenhang komen. Op de conferentie zal er, ondanks het internationale blikveld, speciale aandacht zijn voor de Nederlandse context, waarin ‘islamitische’ kunst voor het publiek nauwelijks zichtbaar is.  Er is geen vaste museale presentatie, terwijl ons land wél een interessante collectie heeft, grotendeels opgeslagen in depots of onderdeel van privécollecties. Kortom, hoe kan islamitische kunst in deze tijd worden gepresenteerd? Die vraag staat 5 april centraal tijdens een conferentie voor internationale museumconservatoren, kunsthistorici en beleidsmakers in Amsterdam.

Op maandag 4 april is de tentoonstelling Passie voor Perfectie in De Nieuwe Kerk op de Dam vanaf 17.00 uur speciaal geopend voor genodigden. Vanaf 18.30 gaat de Eggertzaal open, waar om 19.00 uur Kosmopolis Utrecht directeur Nancy Jouwe namens Liane van der Linden (dir. Kosmopolis Rotterdam) en Michal Shabtay, directeur van Stichting Messis en initiatiefnemer van de conferentie, de gasten verwelkomen. Daarna begint het diner en het tafelgesprek. De voertaal is Engels.

De conferentie ‘Presenting ‘Islamic’ Art in Contemporary Context’ op 5 april vindt plaats in de Oude Lutherse Kerk Amsterdam en biedt een programma met lezingen en paneldiscussies.


Meet & Greet Dinner

Datum en tijd
Maandag 4 april, 16.30-21.30 uur
16.30-18.00       :bezichtiging tentoonstelling
18.15-21.30       :Meet& Greet Dinner

Locatie
De Nieuwe Kerk, Eggertzaal, Dam, Amsterdam
Entree      : gratis
Voertaal   : Engels

Aanmelden: info@kosmopolisrotterdam.nl (er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar)

Conferentie Presenting ‘Islamic’ Art in Contemporary Context

Datum en tijd
Dinsdag 5 april, 9.00 – 18.00 uur

Locatie
Oude Lutherse Kerk Amsterdam, Singel 411, Amsterdam
Entree     : 10 euro (studenten: 5 euro)
Voertaal  : Engels

Aanmelden via www.messis.nl/conference


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress