Cultureel Burgerschap 11, 12, 13 december

Het programma van de werkconferentie in Utrecht op 11, 12 en 13 december:

11 december
Jongerentalkshow Creative Citizens.
Thema: OpenZone

Creative Citizens is een talkshow voor iedereen tussen de 15 en 25 jaar die eigenwijs is. Het is geen talkshow als Jerry Springer, maar ook geen debatprogramma als het lagerhuis. Het is meer een soort De Wereld Draait Door waar je mee kunt praten. Talentvolle artiesten worden afgewisseld met interessante sprekers en zaaldiscussies. Dus hou je van cabaret, muziek, theater? Hou je van verassingen en heb je een mening? Dan is Creative Citizens de andere avond uit voor jou!

Waar ontmoet jij anderen? Hoe gedraag jij je in een ruimte die van iedereen is? Waar ligt de grens van jouw territorium? Creative Citizens Utrecht gaat over het delen van de OpenZone: hoe doe je dat? Hoeveel “spaties” wil je tussen jou en de ander? Praat, kijk, denk, fantaseer en luister mee! Samen gaan we op zoek naar de OpenZone waar ruimte is voor iedereen!

Inspiratie wordt verzorgd door spectaculaire artiesten:
* Comedytrain topper Peter Pannekoek trapt de avond af met scherp cabaret.
* Danser Jacob Cildavul zorgt voor een energieboost tussen de stellingen door.
* De Keynote Speakerz sluiten de avond af met een spetterende muziekact
* Presentatie is in handen van theatermaker Erik J. Dekker.

Inloop vanaf 18.30 uur met gratis hapjes
Aanvang: 19.30 – 22.15
Locatie: Tumult, Domplein 5, Utrecht
Toegang: vrij

Let op! Reserveren noodzakelijk: info@stichtinginterart.nl

TUMULT + Stichting InterArt in samenwerking met Kosmopolis Utrecht.
Meer weten over Creative Citizens? Kijk op www.stichtinginterart.nl

12 december
De werkconferentie Nieuw Cultureel Burgerschap is op 12 december te gast bij de conferentie together forever die plaatsvindt in het kader van het Europees jaar van de Interculturele Dialoog. Tijdens deze dag wordt de Nieuw Cultureel Burger van 2008 gekozen. Kijk op NieuwCultureelBurgerschap.nl om te zien wie er genomineerd zijn. Daar kunt u ook uw stem uitbrengen op uw eigen favoriet. Tijdens zal de jury de award en de geldprijs van 5.000 euro uitreiken aan de Nederlander die een jaar lang ambassadeur van het Nieuw Cultureel Burgerschap is. Genomineerden zijn onder anderen: Adriaan van Dis, Mohammed Cheppih en Jan Jaap van der Wal. De uitreiking wordt muzikaal verrijkt door Merlijn Twaalfhoven.

Ook worden twee boeken gepresenteerd in het kader van het Nieuw Cultureel Burgerschap. Allereerst een boek met 16 dialogen tussen vooraanstaande denkers uit verschillende domeinen over de stelling: Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd. Titel van het boek is: Tijd van Verlangen. Daarnaast wordt een boek met de titel: Parels van het Nieuw Cultureel Burgerschap gepresenteerd. Dit boek portretteert 22 kandidaten voor de titel Nieuw Culturele Burger van 2008.

13 december
Op 13 december start het programma om 10.00 uur op Utrecht NS centraal station. Vanaf het station maken deelnemers een “publieke ruimtereis” met de NCB-bus door drie Utrechtse wijken: Overvecht, Leidsche Rijn en Lombok. Op elke locatie zijn lezingen, onderweg vinden optredens plaats. Het programma eindigt om 18.00 uur.

Deelnemen is gratis, inclusief ontbijt, lunch en high tea. Reserveren is verplicht en kan ook via www.cultureelburgerschap.nl.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress