Womenspeak! Power of peace | 15 dec

Seksueel geweld in oorlogsgebieden is een case die we deze avond zullen bespreken: vrouwen hebben dit op de internationale agenda weten te plaatsen. Hoe is dat gegaan? Daarnaast ook aandacht voor de methodes die gebruikt worden m.b.t. conflictbeheersing: hoe kan de interreligieuze dialoog ingezet worden als vredesinstrument?

Tijdens deze WomenSpeak gaan we hierover in discussie met vrouwen uit (voormalige) oorlogsgebieden. Hoe zetten zij zich in voor vrede in hun land?
Met o.a.: Farida Patisahuwa, Vrouwen voor Vrede op de Molukken; Florentine Mukasine, Rwanda; Mekka Abdulgabar, Darfur/Sudan; Abigail Gonowolo, Liberia; en Saskia Kouwenberg, mensenrechtenactivist, trainer in conflictbeheersing.

Voorzitter is Nancy Jouwe, programmadirecteur Kosmopolis Utrecht en directeur Stichting Papua Cultureel Erfgoed. Met een optreden van Zanilliya, Spokenrap artiest en stand up comedy door Soula Notos.

Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht
Entree: gratis
Reserveren: 030 – 2332430 of womenspeak@tumultdebat.nl 
www.womenspeak.nl

WomenSpeak! is een project van Basis voor Actuele Kunst (Utrecht), Het Graduate Gender Programme en het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht, Kosmopolis Utrecht en TUMULT.

Partners: Women Inc en Lover.
Mede mogelijk gemaakt door Mama Cash, het Oranjefonds en NCDO

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress