BLENDfestival Kanaleneiland 6 juli

Op het programma staat een mix van allerlei kunstdisciplines en stijlen. Hiphop, Marokkaanse muziek, funk en rock, maar ook fashion, theater, debat, exposities, graffiti, beeldende kunst, lifestyle en culinaire verrassingen uit allerlei windstreken. Vers talent en gevestigde namen wisselen elkaar af met als één van de hoofdacts de rockende straatfilosoof Appa.

In het KEZ-gebouw speelt theatergroep Roots and Borders de hiphop musical ‘MoerStaal’ en zet Critical Mass een interactieve tentoonstelling over identiteit neer: ‘INBOX on tour’. Verder is er een theaterstuk van Bladi Entertainment met aansluitend een debat over culturele identiteit.
Nieuwe Nederlanders ontlenen hun identiteit aan een mix van verschillende culturen. Die van hun ouders, de Nederlandse, Surinaamse, Marokkaanse, Turkse en Antiliaanse, maar ook de Amerikaanse en West-Europese. De nieuwe generatie ontleent hun identiteit eerder aan het ‘wereldburger zijn’ dan aan een ‘lokale’ cultuur zoals de Nederlandse.

Naast de Heldenstage en KEZ zijn er op het festival de mainstage, de playground met sportdemo’s en de ‘360’ met onder andere een breakdance battle. Nieuw dit jaar is de kid’s playground, die zich vooral richt op kinderen van 6 tot 13 jaar.

Kijk voor meer informatie op www.blendfestival.nl
klik voor de flyer voor- en achterkant en klik hier voor het persbericht

BLENDfestival is een samenwerkingsverband van Het Kaasschaafcollectief en Van en Voor Jongeren en wordt onder andere ondersteund door Kosmopolis Utrecht en de Vrede van Utrecht. Daarnaast ondersteunen verschillende lokale organisaties BLEND.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress