Kosmopolis Utrecht op Uitfeest 14 september

Van 12.00 tot 19.00 uur is er een voorproefje te zien van de tentoonstelling Van Huis Uit over migrantenfamilies en hun interieurs en staat El HEMA-mobile, de Arabische versie van het oer-Hollandse warenhuis, ook op het plein. In een hoekje van de huiskamer zit verhalenverteller Rahim Biglari die begeleid wordt door Karim Eharruyen op ud. En op het podium op het Domplein zullen DJ’s Nadia en Christiane in een spannende DJ dialogue verwikkeld raken.

Rahim Biglari en Karim Eharruyen
Rahim Biglari is een verhalenverteller. Hij vertelt verhalen uit het verre Oosten, en van bekende schrijvers uit het Westen, met een moraal die toepasbaar is in het heden. Hierbij vormt hij zijn rijke achtergrond uit de Oosterse en Westerse mystiek, filosofie, psychologie en literatuur tot boeiende en inspirerende verhalen voor elk publiek. 
Karim Eharruyen, geboren in Ksar el Kabir in Marokko, bespeelt de ud, een kruising tussen een Oosterse en Westerse luit. Net als zijn instrument zijn zijn composities, inspiratie en creativiteit voornamelijk gebaseerd op verbindingen tussen het oosten en het westen. Zijn creativiteit in de muziek richt zich op alles wat los en vast zit. Muziek voor abstracte kunst, films, verhalen, dans etc. Met een eigen stijl en klank.  

Rahim en Karim zijn te zien en te horen in de huiskamer van Kosmopolis Utrecht om 13.15u, 14.15u, 15.45u en 16.45u

De huiskamer van Kosmopolis Utrecht vindt u aan de rechterkant van de ingang van de Domkerk.

DJ Dialogue Domplein-podium van 15.00-15.30u
Bewonder DJ Nadia en DJ Christiane tijdens een DJ dialogue.

DJ Nadia

DJ Nadia begon met draaien op Marokkaanse feesten en partijen. Inmiddels is ze een van de meest gevraagde vrouwelijke deejays en draait ze in clubs als Paradiso. De 23-jarige Nadia uit Nieuwegein is ’s werelds eerste vrouwelijke Marokkaanse deejay met haar in eigen beheer uitgebrachte en uitverkochte mix-cd: ‘Oriented Flavour’. Vol met swingende charki en Maghreb stijlen als chaabi, raï en reggada. DJ Nadia weet met haar Arabic flavour en urban tunes iedereen aan het dansen te krijgen.

DJ Christiane

Christiane Ririmasse
kocht in 2002 haar eerste draaitafels en begon ze met het mixen van R&B/HipHop/Dancehall. Na een paar maanden had ze haar eerste optreden voor 80 mensen, daarna stond ze wekelijks in jongerencentra Chipolata in Houten en Wijk bij Duurstede. Intussen is ze overgestapt op House, met name Eclectic en/of LatinHouse en draait ze in cafés, op party’s, in jongerencentra en kledingwinkels als Vero Moda en Only en in discotheken door heel Nederland, zoals Happy Dayzz (Culemborg) en City Hall (Utrecht).

Het Utrecht Uitfeest is dé opening van het culturele seizoen van Utrecht en met 80.000 bezoekers het grootste collectieve cultuurevenement van Utrecht. De kern van het Utrecht Uitfeest zijn de open huizen waarbij bijna alle culturele instellingen van Utrecht een gratis programma aanbieden: van popconcerten tot tentoonstellingen, van workshops tot films. Het Uitfeest is net als vorig jaar autovrij.

Voor meer informatie het UITfeest: www.uitfeest.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress