Wu Dao is klaar voor Jaar van de Draak

Tijdens de Culturele Zondag in Utrecht op 15 januari 2012 waren opeens enkele Kung Fu dansers actief op de Stadhuisbrug. Het waren leden van de Kung Fu-groep Wu Dao die verschillende Chinese vechtstijlen demonstreerden en filmden. De nieuwsgierige omstanders bleken de opnamen van een teaser mee te maken, speciaal voor de aankomende viering van Chinees Nieuwjaar in Wijk C. Want op 23 januari start het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender: het Jaar van de Draak!

‘Wat is hier aan de hand?’ en ‘Waarom doen die Chinezen dat hier in de kou?’, klonk het uit het publiek. Een van de Chinese dansers heeft duidelijk de leiding en valt op. Het is de Chinees-Nederlandse Alex Cheung, een gepassioneerde artiest/ filmmaker/ acteur en fanatiek beoefenaar van Kung Fu. De in Utrecht geboren Alex is een multi-talent. Dankzij zijn grote ambitie en passie levert hij veel bij aan de maatschappij, hij is een cultureel en een social entrepeneur. Hij is vooral bekend onder Chinese jongeren in de Randstad en heeft rollen gespeeld in de film- en media-wereld. Alex levert een grote bijdrage aan de shows van Wu Dao als regisseur en choreograaf van de optredens van zijn team.

De teaser kwam tot stand met de medewerking van Alex Cheung, Yalen Wong, Vanessa Akrum, Kithang Man, Andy Wan, Waila Woe, Mandy Cheung, Pin Ong, Yong Ang, Johoe Tse en Susan Li.

Voorde bloopers van de teaser kijk hier: http://youtu.be/EfRNOcp9wDE

http://wudao.nl/

Meer informatie: www.kosmopolisutrecht.nl | China Festival Utrecht  | www.rasa.nl
Chinees Nieuwjaar in Wijk C start met vuurwerk
Dada Wang verzorgt inrichting RASA bij nieuwjaarsfeest
CinemAsia vertoont film op Chinees nieuwjaarsfeest
Chinese knipkunst op viering Xin Nian
Zhu Xiaolong treedt op tijdens viering Chinees Nieuwjaar

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress