WomenSpeak#21 over interculturaliteit wordt verzet

Het Museum Catharijneconvent besteedt met de tentoonstelling Vrouwen voor het voetlicht uitgebreid aandacht aan de rol van vrouwen in de kerk. De expositie toont op welke wijze vrouwen zich hebben ingezet voor de kerk van het jaar nul tot nu: nonnen, moeders, diaconessen, pastoorshuishoudsters, pastoraal werksters, vrouwelijke dominees etc. Het museum brengt door het tonen van schitterende en ontroerende werken al die vrouwen rondom de kerk voor het voetlicht.

Het programma zou er alsvolgt hebben uitgezien:
In de talkshow is de tentoonstelling het uitgangspunt en wordt er een interculturele en interreligieuze verbinding aan toegevoegd. Host Nancy Jouwe praat met Koštana Banović (kunstenaar/filmmaakster) en Bright Richards (theatermaker) en spreekt met Djannah Ollong en Farida Patissahusiwa van Vrouwen voor Vrede op de Molukken over de rol van religie in hun artistieke en maatschappelijke werk. Voorts werkt student en blogger Hayk Vervoort mee aan het programma.

Daarnaast verzorgt het Molukse vrouwenzangkoor Al-Hidayah (bekijk hier het optreden bij zo: Raymann) een muzikaal intermezzo en brengt Bright Richards een lied of vertelling uit zijn succesvolle stuk As I left my father’s house.

Koštana Banović heeft afgelopen jaar op uitnodiging van Imagine IC onderzoek gedaan naar het geloof in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost. Dit onderzoek resulteerde in de video-installatie Mijn God, die sinds 14 september te zien is in Imagine IC. Banović vertoont een korte film over Mijn God en praat over haar onderzoek.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress