Laatste week kunstenaar Pinas in Utrecht | week 39

De directeur van de scholengemeenschap Ubbo Emmius wil proberen met een groep leerlingen een uitwisseling met een school in Moengo in het oosten van Suriname tot stand brengen. Hij was zelf vorig jaar in Moengo en werd geraakt door Pinas’ kunst. Tijdens Pinas’ verblijf in Overvecht kwamen mensen uit verschillende steden al langs.

De eindpresentatie van de door scholieren gemaakte Faaka Tiki totempalen in de Utrechtse wijk Overvecht vindt op woensdag 26 september bij de Pouwerschool plaats. Zes lagere en middelbare scholen in de wijk Overvecht werkte mee met ruim 600+ kinderen.

Op 26 september geeft Pinas zijn laatste workshops en op 26 en 27 september gaat hij in gesprek met leerlingen van de Brede School over het misbruik van binnenlandse grondstoffen (thema Vredesweek2012). Olie, steenkool, goud en andere grondstoffen zijn vaak de oorzaak van conflict in plaats van een bron van welvaart en vrede, ook in Suriname. Het motto van de Vredesweek is Powered by Peace: maak een einde aan geweld en onrecht rond het delven van grondstoffen.

Op 27 september is er om 19.00 uur een rondleiding bij de Afaka-tekens in de wijk Overvecht. Verzamelen op hoek Seinedreef / Einsteindreef. (Per openbaar vervoer bereikbaar met bus 6 en bus 7, uitstappen Winkelcentrum Overvecht). Daarna houdt Pinas om 20.00 uur in Galerie SANAA op de Jansdam 2 in de binnenstad een lezing. Hij vertelt dan over zijn leven, missie en werk. De expositie in Galerie SANAA is wegens succes verlengd t/m 20 oktober.

Met het project Pinas in Utrecht woont en werkt Marcel Pinas op uitnodiging van Kosmopolis Utrecht van 28 augustus tot en met 28 september als artist in residence in de Utrechtse wijk Overvecht en houdt hij een solo-expositie in Galerie SANAA.

Samenwerkingspartners bij dit project zijn: HIK ontwerpers, Pouwerschool, Kranenburg, Trajectum college, De Schakel, Cleophas, De Brede School en Galerie SANAA. Met dank aan gemeente Utrecht.

Bekijk hier filmpje: Kijken naar Pinas (In elk kind schuilt een Pinas).

Lees ook:
# Update: Marcel Pinas wordt muzikaal onthaald | 8 september
# Beeldend kunstenaar Marcel Pinas in Overvecht | 28 aug – 28 sept

Een selectie uit de media-aandacht voor Marcel Pinas.
# ex-Ponto Magazine meldt de komst van Pinas ( agenda, 24 augustus 2012)
# Info-Utrecht: Pinas komt werken in Utrecht (24 augustus 2012)
# StarNieuws (Suriname): Marcel Pinas maand in Utrecht (30 augustus 2012)
# Radioverslag: FunX bezocht workshop Marcel Pinas (7 september 2012)
# Reportage Waterkant.net Onthaal in Overvecht (9 september 2012)
# Reportage RTV Utrecht – U in de wijk Overvecht (18 september 2012)
# Obsession Magazine (Sur) plaatst bericht Dichtbij.nl (20 september 2012)
# Beeldverslag van komst leerlingen uit verre Veendam (24 september 2012)
# De Ware Tijd (Sur) bericht over sierradenlijn Pinas (1 oktober 2012)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress