WomenSpeak! – Make the change | 30 november

Tussen 25 november en 2 december 2011 vindt in Nederland de Week zonder Geweld plaats. Stel je eens voor, één week zonder geweld! Of één week zonder seksistische opmerkingen of één week alleen maar vrouwen bij Pauw en Witteman aan tafel.

Doe mee en spreek je uit, samen kunnen we het verschil maken
Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van alle vrouwen en mannen tussen de achttien en zeventig jaar ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld, als kind, partner of ouder. Jaarlijks worden in Nederland 70.000 aangiften gedaan van huiselijk geweld, 93 procent van de slachtoffers is vrouw. Moeten we accepteren dat conflict en geweld onderdeel zijn van de samenleving? En wat kunnen we zelf doen om conflicten in onze eigen omgeving te verminderen of te beëindigen?

Tijdens de avond is er een talkshow met feiten, praktijkvoorbeelden en actieperspectieven. Panelleden zijn Hetty Beekman (BPV consulent Juridische opleidingen, ROC ASA Utrecht), Pim Kelders (5 VWO), Wendy Roza (ouder van puberkinderen) en Onno Bult (manager bij een welzijnsorganisatie). Host van de avond is Maayke Botman (Changemaker, onderzoeker en projectadviseur Oranjefonds), bijgestaan door muzikale co-host DJ Suna.

Stand-up comedian Soula Notos treedt op en Hanneke Felten (onderzoeker MOVISIE) verzorgt een spoken column.

WomenSpeak! is een project van Kosmopolis Utrecht en het Centre for the Humanities. Deze editie is in samenwerking WE CANStichting Vriendschapsband Utrecht-LeónFNV VrouwenbondBoekhandel Savannah Bay en MOVISIE.

Programma
19.30 uur: Tijdens inloop vertoning actiefoto’s
20.00 uur:  opening door Maayke Botman
20.05 uur:  Hanneke Felten: spoken column ‘De jeugd van tegenwoordig’
20.15 uur: Talkshow  Make the Change
21.00 uur   Pauze
21.30 uur: Stand Up comedy Soula Notos en vervolg talkshow
22.00 uur: Borrel

Datum: woensdag 30 november 2011
Locatie: RASA, Pauwstraat 13a, 3512 TG Utrecht
Tijd: 19:30 – 22:00 uur, met aansluitend een borrel
Toegang: gratis
Reserveren gewenst: info@kosmopolisutrecht.nl
Twitter mee: de hashtag voor de avond is #durfteveranderen

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress