Womenspeak! ism St Vrij Oost Timor | 23 sept

Shirley Shackleton is de weduwe van Greg Shackleton, een van de vijf journalisten die in Balibo – Oost Timor – werd vermoord tijdens de Indonesische invasie in Oost Timor. Shirley heeft sinds de dood van haar man Greg een onuitputtelijke strijd gevoerd om de waarheden op tafel te krijgen. Ze werd mede daardoor een vooraanstaand activiste voor gerechtigheid in en voor Oost Timor.

Het boek ‘The Circle of Silence’ is een persoonlijk verslag van Shirley’s leven als mensenrechtenactivist sinds de dood van haar man Greg en zijn collega’s. Haar verhaal is inspirerend en onthult Shirley’s overtuiging en vastberadenheid om de waarheid boven tafel te krijgen en gerechtigheid te vinden. Niet alleen omtrent de gebeurtenissen die leidden tot de moorden op de journalisten, maar voor democratie en vrijheid in Oost Timor.
Een gesigneerde versie van het boek is te koop tijdens de sessie.


Datum:
23 september
Locatie: Centrale Bibliotheek Oude Gracht, 1e verdieping
Tijd: 19.30u – 21.00u
Toegang: gratis
De voertaal is Engels

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Vrij Oost Timor.

WomenSpeak! is een eigenzinnige en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan. Actuele thema’s zoals eerwraak, pornografie en radicalisering, worden vanuit een gender en interculturele invalshoek besproken. Zie ook www.womenspeak.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress