Framer Framed – What Did You Expect To See? | 6 okt

What Did You Expect To See?

De avond start met een rondleiding langs de tentoonstelling door de kunstenaars Kurt Nahar, Neil Fortune en Otto Snoek.

Dan volgt een gesprek o.l.v. Alex van Stipriaan Luïscius (conservator Cultuur en Geschiedenis Latijns Amerika en het Caribisch Gebied, Tropenmuseum) met de kunstenaars, het publiek en een aantal ervaringsdeskundigen, onder wie Peggy Wijntuin (politica), Guno Zwakke en Juliette Esajas (ondernemers) en Bidjai Saktoe (communicatiemanager van o.a. Kosmopolis Utrecht).

Wat is hun reactie op de werken van de kunstenaars? Plaatsen zij het werk in de context van het (koloniale) verleden en de huidige ontwikkelingen in Nederland en Suriname? En wat is de relatie met een (transculturele) toekomst?

Datum: 6 oktober 2010
Tijd: 18.00u – 20.00u
Locatie: TENT, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Entree: gratis
Reserveren: m.vanderwilden@kosmopolisrotterdam.nl


SuriNedWerk: eigentijdse culturele diversiteit in beeld
Fotograaf Otto Snoek fotografeerde op verzoek van Kosmopolis Rotterdam 12 mannen en vrouwen van Surinaamse afkomst. Zij onderhouden privé en zakelijk allerlei relaties: zowel met Surinamers als met mensen met een andere culturele achtergrond en uit andere landen. Een verschil tussen allochtoon of autochtoon is voor de geportretteerden nauwelijks nog te maken. Zij noemen zichzelf Hindostaan, Rotterdammer of koppelteken-Surinamer. De verhalen van deze mensen zijn bijzonder, grensoverschrijdend en ook gewoon de hedendaagse realiteit.

Datum en tijd:       
9 september t/m 31 oktober
Plaats:           
wijkpark Oude Westen (ingang West-Kruiskade), Rotterdam

Dit debat is onderdeel van de reeks Framer Framed, waarbij de westerse blik op niet-westerse kunst ter discussie staat. Migratie en de mondialisering van kunst confronteren ons dagelijks met andere vormen van expressie. Centraal in de debatreeks staat de vraag of het vanuit westers perspectief mogelijk is niet-westerse kunst op haar eigen waarde te beoordelen.

Framer Framed is een initiatief van:
Tropenmuseum, Centraal Museum, Stedelijk Museum De Lakenhal, Debatcentrum Tumult, Kosmopolis Utrecht, Afrika Museum, Museum Maluku, AAMU – museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Instituto Buena Bista

Framer Framed is mogelijk gemaakt dankzij de Mondriaan Stichting, Fonds BKVB en het Hivos-NCDO Cultuurfonds.

www.framerframed.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress