Womenspeak! 4 15 juni

Homo-emancipatie in Nederland
De homo- en lesbobeweging krijgt tegenwoordig steun uit onverwachte hoek. De rechtse partijen hebben steeds meer aandacht voor homo-emancipatie in hun programma’s. In het verhitte debat over de Islam wordt seksuele diversiteit als een centrale waarde van de Nederlandse identiteit neergezet: Onze homo’s als Nederlands trots. Maar sinds wanneer is het christendom zo positief over homoseksualiteit en bestaat er binnen de islam geen homoseksualiteit? Homo-emancipatie lijkt te zijn verworden tot een van de pionnen in het anti-islamdebat. Hoe kan de homo- en lesbobeweging zelf een stem opeisen in dit debat en er een eigen verhaal tegenover stellen?

Met o.a.:
Ossama Abu Amar, medewerker Kwaliteit & Diversiteit bij Movisie; Sarah Bracke, onderzoek bij genderstudies, Universiteit Utrecht; Frank van Dalen, voorzitter COC Nederland en Markha Valenta, onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam. Verder deze avond een bijdrage van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera, over hoe kunst een rol kan spelen in het debat over homoseksualiteit. Zij kwam onlangs in opspraak vanwege haar foto-serie Adam en Ewald, zevendedagsgeliefde, over homoseksualiteit en religie.

Gespreksleider: Kirsten van den Hul
DJ: Diepvriesdame
Stand-up Comedy: Soula Notos (www.soula.nl)

Tijd 20.00 uur
Locatie TUMULT, Domplein 5
Entree gratis
Reserveren (030) 2332430 of womenspeak@tumultdebat.nl

Klik hier voor de flyer en kijk op www.midzomergracht.nl en www.womenspeak.nl voor meer informatie

Klik hier voor het verslag van Womenspeak!3

WomenSpeak!, een eigenzinnige  en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan. Dankzij een subsidietoekenning door het Oranje Fonds krijgt WomenSpeak! ook in het najaar een vervolg.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress