Wereldfeest

Wereldfeest Julianapark Utrecht, zondag 24 juni
13.30 – 14.30 uur en 15.30 – 16.30 uur

Talkshow Wereldvrouwen uit mijn buurt!
Talkshowhost Esther Clair Sasabone is stand up comédienne, actrice en radio maakster bij de NMO waar ze elke vrijdagavond het jongerenprogramma WatNou..?! van de NMO presenteert.
Zij was in 2005 dé ontdekking van Utrecht on Stage. Tijdens de Wereldfeest-talkshow ontvangt ze de makers van Door kinderen bekeken, Portretestafette, Wereldvrouwen en één van de moeders geportretteerd in Land van werk en honing, het boek van Hanina Ajarai en Marjolijn van Heemstra. Aansluitend op de talkshow geven Hanina en Marjolijn een speciale presentatie van hun boek.

Aansluitend: boekpresentatie Land van werk en honing
Tijdens een Marokkaans huwelijksfeest waar ze samen te gast waren ontstond het idee voor het boek. De uitbundigheid van vooral de eerste generatie Marokkaanse vrouwen was opvallend terwijl we normaal gesproken juist niet hun verhalen horen. Ze zijn de moeders van grote gezinnen, de vrouwen van de eerste gastarbeiders, maar ook pioniers, die hun land verlieten voor een betere toekomst. Hoe zag hun jeugd eruit? Wat verwachtten ze van hun leven in Nederland? En wat is daarvan uitgekomen? In Land van werk en honing laten Hanina Ajarai en Marjolijn van Heemstra zes Marokkaanse moeders en hun dochters aan het woord.

Exposities 12.30 – 19.00 uur

Door kinderen bekeken
Multiculturele fototentoonstelling over de liefde tussen moeder en hun kinderen. Kinderen van de openbare basisschool de Hoge Raven hebben hun moeder gefotografeerd zoals zij haar graag zien.
Het werk laat zien dat uit welke cultuur je ook komt, moederharten kloppen hetzelfde!
Een project van Petra van Buchem, Marjolijn van der Kemp en fotograaf Marco Hofsté.

Portretestafette
Videoportretten van vier moeders van de Prinses Margrietschool in Zuilen. Katerina (Macedonische), Concettina (Italiaanse), Irene (Nederlandse) en Saida (Marokkaanse) portretteerden elkaar. Vier keer ‘een dag uit het leven van…’ gefilmd in estafettevorm. De vrouwen zijn begeleid door documentairemaakster Sanne Sprenger.

Wereldvrouwen
Wereldvrouwen is een groep vrouwen die allen iets met het geloof hebben (islam of christendom) en die in Leidsche Rijn wonen. Naar aanleiding van 9/11 kwamen de twee geloofsgroepen bij elkaar, eerst om te spreken over de Bijbel en de Koran, later om ook andere boekbesprekingen te doen. In juni 2006 gingen zij aan de slag met de Utrechtse beeldend kunstenaar Louise Hessel, die hun religieuze en culturele achtergronden als basis gebruikte en hen begeleidde in een creatief proces. Het eindresultaat is een groep kunstwerken (schilderijen en installaties), die inmiddels met groot succes is tentoongesteld in Leidsche Rijn.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress