Beautiful Cultures, Beautiful Symbols

Eerste generatie migranten met bijzondere handvaardigheden uit Turkije, Marokko en Indonësie, gingen afgelopen woensdag aan de slag met studenten van de HKU. Tijdens deze eerste kennismaking werden stoffen, kleding, haak- en kantwerken en bedrukte stoffen meegebracht. De migranten vertelden aan de hand van de vaak zelfgemaakte attributen waar ze voor gebruikt worden en welke technieken toegepast zijn. Daarbij werd iets duidelijk over tradities, rituelen en levenswijzen en ook over bijvoorbeeld betekenissen van kleuren en dessins.

Het doel van de samenwerking is het vinden van betekenisvolle culturele symbolen. Studenten vertalen deze naar een hedendaagse vormgeving. De ontwerpen die hier uit voorkomen worden samen met migranten in verschillende technieken aangebracht op T-shirts. Een selectie van de ontwerpen zal industrieel geproduceerd worden.

In overleg met Kosmopolis wordt naar mogelijkheden gezocht om na afloop van Utrecht Manifest 2007 hetzelfde format in samenwerking met opleidingen in andere grote steden te gebruiken.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress