Vanaf 29 november: Dancing on the Edge

Landen uit het Midden-Oosten zijn in de media alom aanwezig en worden gepresenteerd als gebieden van conflict en onbegrip. Kunst en cultuur uit deze landen is niet vanzelfsprekend en makers hebben dagelijks te maken met taboes, censuur en krijgen weinig tot geen subsidie.
Dancing on the Edge Festival presenteert van 29 november t/m 13 december in vijf Nederlandse steden bijzonder werk van choreografen, dansers, en nu ook theatermakers, muzikanten en filmmakers uit het Midden-Oosten. Eén van die steden is Den Haag. Korzo5HOOG biedt van 1 t/m 6 december verschillende makers en muzikanten in het festival een platform om hun werk te tonen. Naast de voorstellingen kunt u op korzo5HOOG dineren en met de makers in gesprek gaan tijdens het DINER 5HOOG, en er is een filmprogramma van dansfilms en documentaires uit het Midden-Oosten.

In samenwerking met Kosmopolis Den Haag is in aansluiting op het Iraanse programma van donderdag 3 december een nagesprek over kunst en taboes georganiseerd, met de Iraanse makers Yaser Khaseb en Pegah Tabassinejad.
Yaser Khaseb werkt speciaal voor dit festival samen met de Nederlandse Duda Paiva. Beiden maakten furore op de (inter)nationale podia met bijzondere combinaties van dans, mime, theater en poppenspel. Ze ontmoetten elkaar tijdens Dancing on the Edge in 2007. Khaseb sprak nauwelijks Engels en Paiva geen Perzisch, maar hun opvattingen over dans en poppenspel kwamen sterk overeen. Cloud, hun eerste gezamenlijke voorstelling, beleeft zijn wereldpremière tijdens Dancing on the Edge 2009.
Danseres, choreograaf, theaterregisseur en actrice Pegah Tabassinejad maakte het aangrijpende duet Charisma, over het verlangen naar een geliefde. Dit universele thema wordt intensief in beeld gebracht door twee Iranese danseressen. Samen verbeelden zij twee kanten van één karakter. Pegah Tabassinejad combineert de expressieve bewegingen van de danseressen met videoprojecties.

Diner: 19.00 uur + meet & greet met Yaser Khaseb en Duda Paiva
Voorstellingen: Cloud en Charisma, aanvang 20.30 uur
Na afloop: Artist Talk met Pegah Tabassinejad

Lees meer…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress