Succesvol symposium Gedeeld Erfgoed 20 mei jl.

Lezingen van diverse wetenschappers werden afgewisseld en gespiegeld door korte, beeldende presentaties van kunstenaars, kennisspecialisten, curatoren en musici.

Tussen de lezingen en voordrachten trad Theatergroep VILT op met de muziektheatervoorstelling Rauwe Sprookjes, een liefdevolle, humoristische voorstelling waarin de acteurs hun roots tot leven wekken. In de pauze was de documentaire Zwart Belicht van Tessa Boerman te zien, waarin zwarte personages in de schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders worden belicht.

Dagvoorzitter was dr. Francio Guadeloupe (Universiteit van Amsterdam).

Enkele reacties van sprekers en bezoekers aan het symposium:

“Ik vond het een goeie dag! De invalshoek theorie-praktijk was erg geslaagd.”
webredacteur

“Wat een mooi symposium! Slechts alleen maar complimenten voor de sterke bezetting, de uitstekende dagvoorzitter en de input vanuit de zaal.”
directeur maatschappelijke instelling

“Hope you’ve enjoyed a nice weekend after organizing such an impressive symposium!”
curator

“Spelen tijdens het symposium Gedeeld Erfgoed: theorie en praktijk gespiegeld in Museum Maluku, Utrecht was a great joy! Thank you Nancy en Kosmopolis Utrecht.”
Vilt theater (bericht op de homepage van hun website)

“Dat was een leuke en interessante dag gisteren, met inhoud! Goede sprekers, ook theater en muziek, mooi. Wat een goed programma. Fijn om intelligente mensen te spreken die ook nog humor hebben. Mijn intellectuele honger is weer even gestild. Ik heb genoten. Dank daarvoor.”
journaliste

Ga voor foto’s naar de Facebookpagina van Kosmopolis Utrecht.

In het najaar verschijnt een verslag van het symposium.

Websites:

Documentaire Zwart Belicht van Tessa Boerman: http://cultuurgids.avro.nl/front/detailkunst.html?item=8177815

VILT theater: www.vilt-theater.com

UNFIXED van Sarah Blokland en Asmara Pelupessy: www.unfixedprojects.org

Raj Mohan: www.rajmohan.nl

Krijn Christiaansen: www.krijnchristiaansen.nl

In het Tijdschrijft over diversiteit Contrast (Jaargang 18 | Nummer 7) gaat Wim Manuhutu in op de gevolgen van de bezuingingen ten aanzien van de culturele diversiteit onder de kop: De bezuinigingen begraven ons koloniale verleden.

Het symposium Gedeeld erfgoed: theorie en praktijk gespiegeld is een samenwerking met het Centre for the Humanities (Universiteit Utrecht), het Museum Maluku en Framer Framed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress