Mystic Festival | 7 december

De succesvolle première van vorig jaar was geïnspireerd op het werk van dichter en moslimmysticus Rumi. Deze nieuwe editie is een eerbetoon aan het werk van Oosterse mystici zoals Hazrat Inayat Khan en George Gurdjieff. Zij kwamen in de 20e eeuw naar het westen en veroverden het hart van de westerse wereld met hun boodschap en werkwijze. Mystic Festival 2008 viert hiermee de succesvolle samensmelting van het Oosten en het Westen op het innerlijke pad van mystiek.

Tijdens Mystic Festival 2008 kunt u genieten van samenzang en muziek, storytelling, poëzierecitatie en dansrituelen uit het werk van Gurdjieff en Inayat Khan; Qawwali-muziek uit Pakistan; dansmeditatie uit New York en het Elzasgebergte; muziek uit Utrecht en Esfahan. Met een Irakees-Duitse soefi-sjeik en een Frans-Moldavisch duo, meesters in de mysterieuze Gurdjieff-movements. Met soefi-food en vooral met veel gastvrijheid en warmte.

De boodschap en werkwijze van Inayat Khan (1882-1927) en Gurdjieff (1872-1949) trokken veelal jonge, hoogopgeleide seculiere westerlingen aan. Mannen en vrouwen die de religieuze en kerkelijke dogma’s beu waren en in de theologische schisma’s geen troost konden vinden, op zoek naar een diepere ervaring van het spirituele leven. De Oosterse meesters en hun Westerse leerlingen en opvolgers staan voor de kosmopolitische kracht en het karakter van de mystieke tradities. Mystic Festival 2008 is een eerbetoon aan deze ultieme bruggenbouwers tussen het Oosten en het Westen. 

Mystic Festival 2008 is een unieke gelegenheid om kennis te maken met dans, meditatie en muziek uit de soefi en aanverwante tradities. Een bijzondere kans om mee te doen aan mystieke rituelen en ze te ervaren.

Festivalinformatie:

Datum: 7 december 2008
Zaal open: 10.00 uur
Aanvang programma: 10.30 uur
Einde: 22.30 uur
Locatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40, Utrecht-Overvecht
Gratis parkeren 
Toegang: € 30,- (inclusief soefi-lunch en -diner)
Leeftijd: vanaf 7 jaar (kinderen onder begeleiding)

Telefonisch en online reserveren kan tot en met vrijdag 5 december tot 17.00 uur. Daarna kunt u nog kaarten aan de deur kopen. U kunt alleen contant betalen.

Telefoon: 030-239 38 92

Voor online reserveren en informatie over het programma: www.mysticfestival.nl   

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress