Multiple M 3.0 – Moslims, Mode en Muziek | 31 okt – 27 dec

Multiple M 3.0 is een tentoonstelling met workshops en events over lifestyle, muziek en modetrends van Utrechtse, Amsterdamse en Rotterdamse moslimjongeren en hun rolmodellen.

Op 31 oktober is er een preview tijdens Culturele Zondag No Label in de Centrale Bibliotheek en in dB’s studio. 

Op 1 november is de officiële opening van Multiple M 3.0 in Nieuw Welgelegen. De opening vindt om 15.00u plaats tijdens het schoolfeest van het Globe College met een optreden van DJ Nadia. Ook vinden de eerste Multiple M 3.0 workshops plaats: leerlingen wagen zich aan live action photography met party pics en red carpet shoots.

Op 15 december worden de resultaten van de workshops gepresenteerd tijdens de Showcase Multiple M 3.0, een wervelende avond met muziek en debat.

Volledige programma Multiple M 3.0

31 oktober preview tijdens No Label
16.00u-18.15u oefenstudiocomplex dB’s
Een preview van Multiple M Muziek, met optredens van TriWish en Marock&Roll
Locatie:
dB’s studio
CAB-Rondom 100
Utrecht

18.00u-19.00u Centrale Bibliotheek
Met de presentatie van het boek ‘Mijn wereld in Amsterdam’ van Sharog Heshmat Manesh; een optreden van rapper Salah Edin; en een theatermonoloog van Fighting Nordin
Locatie:
Centrale Bibliotheek Utrecht
Oudegracht 167
Utrecht

1 november opening Multiple M 3.0
15.00u-18.00u Nieuw Welgelegen
De opening vindt plaats tijdens het schoolfeest van het Globe College met een optreden van DJ Nadia. Ook vinden de eerste Multiple M 3.0 workshops plaats: leerlingen van het Globe College wagen zich aan live action photography met party pics en red carpet shoots.

15 december Showcase Multiple M 3.0
20.00u-22.00u Nieuw Welgelegen
Een wervelende avond met muziek, debat en presentaties van de resultaten uit de workshops mode, muziek en fotografie. De leerlingen delen hun opvattingen over wat voor hun lifestyle in Utrecht is met wethouder Rinda den Besten. De Utrechtse hiphop-rock-funk band Marock&Roll zorgt voor een spetterende afsluiting.
 

Multiple M 3.0
Jongeren met een islamitische achtergrond worden vaak op één hoop gegooid onder de noemer ‘moslim’. Dit zorgt voor een scherpe scheiding tussen moslims en niet-moslims. Ook al zijn ze van Turkse, Marrokkaanse, Surinaamse, Iraanse, Afghaanse afkomst en geboren en getogen in Amsterdam, Rotterdam, of Utrecht.

Multiple M wil het stereotiepe beeld over stadse moslimjongeren doorbreken door hun beeld en zelfbeeld te laten zien in fotografie, video, mode en muziek. 

Check ‘Multiple M 3.0’ ook op www.multiplem.nl en Facebook

Multiple M 3.0 is een initiatief van Kosmopolis Utrecht in samenwerking met Vrede van Utrecht, No Label (Culturele Zondagen) en stichting Van & Voor Jongeren

Multiple M wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress