Liane van der Linden: Ondernemers als trendsetters

"Ondernemers zien feilloos wat trends gaan worden en slagen erin om hun wijk met de wereld te verbinden. Dit kun je o.a. ervaren tijdens onze theatrale bustour In Zaken: De Turken in april, omdat dit jaar de viering van 400 jaar Turks Nederlandse betrekkingen is. Ook gaan we aan de slag met de ondernemers van winkelcentrum Zuidplein. Een belangrijk innovator voor de wijk.” 

In april laten we met het project In Zaken: De Turken zien dat Turks Nederlandse ondernemers van nu heel succesvol zijn. Vooral jonge ondernemers zijn actief in de moderne dienstverlening, bijvoorbeeld Kindcentrum Academia in Rotterdam dat wordt geleid door Vahide Altun. Ook runnen veel hoogopgeleide Nederlandse Turken internationale bedrijven zoals HMF International, de Rotterdamse Bedrijven Groep en Crossing Bridges Consultancy. Wetenschappers spreken zelfs van een ‘integratiewonder’. Het is namelijk opzienbarend dat de kinderen en kleinkinderen van gastarbeiders nu multinationals leiden. In Zaken: De Turken is een theatrale bustour (i.s.m. Productiehuis Rotterdam en Imagine IC) waar het publiek kennis maakt met de ondernemers en hun succesverhalen. 

Liane van der Linden wil dat de kunst- en cultuursector over haar eigen grenzen kijkt en daarom zal Kosmopolis samen met onverwachte partners (woningbouwcorporaties, ondernemers, zorgverleners) de handen ineenslaan om te werken aan “een interculturele stad, waar ieders talent en creativiteit ruimte krijgt”. Winkelcentrum Zuidplein is zo’n plek waar veel verschillende mensen komen winkelen, flaneren of lunchen en dus een ideale locatie voor nieuwe activiteiten. In 2012 verkent Kosmopolis met winkeliers en mbo-opleidingen welke activiteiten en programma’s aantrekkelijk zijn voor al die verschillende gebruikersgroepen van het Zuidplein. We werken met ondernemers omdat zij uitblinken in innovatieve en creatieve ideeën. De bekende modeontwerper Ümit Ünal uit Istanbul geeft een masterclass aan modestudenten van de Willem de Kooning Academie en mbo-modestudenten. Vanaf mei wordt de nieuwe collectie getoond en verkocht bij winkeliers in Zuidplein. 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress