Kosmopolis Utrecht en VVU genomineerd voor KoplopersTop

De KoplopersTop is één in de reeks van initiatieven die Netwerk CS onderneemt om ervoor te zorgen dat het onderwerp ‘culturele diversiteit’ na 2008 een plek krijgt in het hart van de cultuursector. Netwerk CS nodigde deze zomer een groep diversiteitsexperts uit om 3 meest favoriete organisaties op het gebied van diversiteit voor te dragen. Deze actie leverde, met toevoeging van ‘Netwerk CS-favorites’ een lijst op van 153 potentiële koplopers. Allemaal culturele organisaties die vanuit de missie al divers werken of die in de afgelopen jaren op het dit gebied stevige stappen zetten. De vraag daarbij was welke culturele organisaties inspirerend en serieus bezig zijn om diversiteit vorm te geven. Volgens de experts heeft Kosmopolis Utrecht concrete stappen gezet op de volgende terreinen:

Visie en programmering

Verder is het volgende over Kosmopolis Utrecht geschreven:

“De aanpak om in de wijk en met de wijk projecten te initieren, wat leidt tot een divers en aantrekkelijk programma. Daarnaast doen zij onderzoek naar het proces van intercultureel produceren.”

Met deze nominatie mag Kosmopolis Utrecht meedingen naar een plaats in de KoplopersTop 2009. Daarnaast maakt de organisatie kans op begeleiding bij het verder ontwikkelen van het diversiteitsbeleid vanuit het VSBfonds.
In de komende tijd zullen deze organisaties uitgedaagd worden om hun diversiteitsambities voor 2009 op te schrijven en daarmee een plek in de KoplopersTop te winnen.

Tijdens de laatste Netwerk CS Estafette op 19 november in The Passenger Terminal in Amsterdam worden de koplopers bekend gemaakt. De ambities worden aan Minister Plasterk en de rest van de cultuursector aangeboden met de opdracht om deze groep organisaties te ondersteunen in het uitvoeren van hun ambities. Op het ESTAFETTE programma staat ook de presentatie van de ‘Staalkaart Culturele Diversiteit in de Cultuursector’, een diepgravend onderzoek naar de plaats van culturele diversiteit in het beleid en de werkpraktijk van BIS-instellingen, de belemmerende en bevorderende mechanismen en inspirerende leerervaringen.

De nominaties zijn uitgebracht door één van de vele diversiteitsexperts en samenwerkingspartners van Netwerk CS.

www.netwerkcs.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress